In afwijking van artikel 1 van Richtlijn 72/199/EEG wordt het zetmeelgehalte, uitgedrukt in gewichtspercenten, van bereidingen van de soort gebruikt voor het voederen van dieren in de zin van GN-code 2309 vastgesteld door de in de bijlage bij onderhavige verordening beschreven enzymatische analysemethode wanneer de volgende voedingsstoffen in aanzienlijke hoeveelheden aanwezig zijn:
-
producten van (suiker)bieten, zoals (suiker)bietenpulp, (suiker)bietenmelasse, (suiker)bietenpulp-gemelasseerd, (suiker)bietvinasse, (biet)suiker;
-
citruspulp;
-
lijnzaad; lijnzaadschilfers; lijnzaadschroot;
-
kool- en raapzaad; kool- en raapzaadschilfers; kool- en raapzaadschroot; kool- en raapzaadschillen;
-
zonnebloemzaad; zonnebloemzaadschroot; zonnebloemzaadschroot van gedeeltelijk ontdopt zaad;
-
kokosschilfers; kokosschroot;
-
aardappelpulp;
-
gedroogde gist;
-
producten met een hoog gehalte aan inuline (bv. chips en meel van aardperen);
-
kanen;
-
sojaproducten.