Verordening (EEG) nr. 2197/69 van de Raad van 28 oktober 1969 tot wijziging van Verordening (EEG) nr. 823/68 houdende vaststelling van de produktengroepen en de bijzondere voorschriften betreffende de berekening van de heffingen in de sector melk en zuivelprodukten
Verordening (EEG) nr. 2197/69 van de Raad van 28 oktober 1969 tot wijziging van Verordening (EEG) nr. 823/68 houdende vaststelling van de produktengroepen en de bijzondere voorschriften betreffende de berekening van de heffingen in de sector melk en zuivelprodukten
Verordening (EEG) nr. 2197/69 van de Raad van 28 oktober 1969 tot wijziging van Verordening (EEG) nr. 823/68 houdende vaststelling van de produktengroepen en de bijzondere voorschriften betreffende de berekening van de heffingen in de sector melk en zuivelprodukten
Publicatieblad Nr. L 279 van 06/11/1969 blz. 0003 - 0008
Bijzondere uitgave in het Deens: Serie I Hoofdstuk 1969(II) blz. 0447
Bijzondere uitgave in het Engels: Serie I Hoofdstuk 1969(II) blz. 0455
Bijzondere uitgave in het Grieks: Hoofdstuk 03 Deel 4 blz. 0239
++++
( 1 ) PB nr . L 148 van 28 . 6 . 1968 , blz . 13 .
( 2 ) PB nr . L 179 van 21 . 7 . 1969 , blz . 13 .
( 3 ) PB nr . L 151 van 30 . 6 . 1968 , blz . 3 .
( 4 ) PB nr . L 21 van 28 . 1 . 1969 , blz . 1 .
VERORDENING ( EEG ) Nr . 2197/69 VAN DE RAAD
van 28 oktober 1969
tot wijziging van Verordening ( EEG ) nr . 823/68 houdende vaststelling van de produktengroepen en de bijzondere voorschriften betreffende de berekening van de heffingen in de sector melk en zuivelprodukten
DE RAAD VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN ,
Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap ,
Gelet op Verordening ( EEG ) nr . 804/68 van de Raad van 27 juni 1968 houdende een gemeenschappelijke ordening der markten in de sector melk en zuivelprodukten ( 1 ) , laatstelijk gewijzigd bij Verordening ( EEG ) nr . 1398/69 ( 2 ) , inzonderheid op artikel 14 , lid 6 ,
Gezien het voorstel van de Commissie ,
Overwegende dat bij Verordening ( EEG ) nr . 823/68 ( 3 ) , gewijzigd bij Verordening ( EEG ) nr . 145/69 ( 4 ) , de produktengroepen en de bijzondere voorschriften betreffende de berekening van de heffingen in de sector melk en zuivelprodukten zijn vastgesteld ;
Overwegende dat het , ter vergemakkelijking van het handelsverkeer , wenselijk is , het vetgehalte te wijzigen van de produkten welke behoren tot de onderverdelingen 04.01 B I en 04.01 B II , alsmede van de onderverdelingen 04.02 A III a ) 1 en 04.02 A III a ) 2 ;
Overwegende dat het , ter voorkoming van een verstoring van de verhouding tussen het niveau van de heffing voor verse room van onderverdeling 04.01 B III en dat van de heffing voor verduurzaamde room van onderverdeling 04.02 A III b ) 2 , dienstig is bij de berekening van de heffing voor dit laatste produkt dezelfde coëfficiënt toe te passen als voor het eerste ;
Overwegende dat het dienstig blijkt , een bijzondere onderverdeling in te stellen om de indeling mogelijk te maken van geraspte kaas en kaas in poedervorm ; dat het daartoe noodzakelijk is , deze kaassoorten uit te sluiten van bepaalde posten betreffende kaas en de bepalingen voor de berekening van de heffingen voor de betrokken produkten aan te passen ;
Overwegende dat , ter voorkoming van uiteenlopende interpretaties van de indeling van produkten welke tot post 23.07 behoren , de tekst van de omschrijving van de betrokken produkten dient te worden gewijzigd ,
HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD :
Artikel 1
Punt 3 van artikel 5 van Verordening ( EEG ) nr . 823/68 wordt als volgt gelezen :
" 3 . onderverdeling 04.01 B III of 04.02 A III b ) 2 , is gelijk aan de heffing op het hoofdprodukt , vermenigvuldigd met een coëfficiënt 0,85 ; "
Artikel 2
Onderverdeling " 04.04 E II " welke voorkomt in punt 5 van artikel 7 van Verordening ( EEG ) nr . 823/68 wordt vervangen door een onderverdeling " 04.04 E II b ) " .
Artikel 3
In de kolom " produktengroepen overeenkomstig de naamlijst van bijlage II " , die voorkomt in bijlage I van Verordening ( EEG ) nr . 823/68
_ wordt aan groep nr . 9 een onderverdeling 04.04 E II a ) toegevoegd ;
_ wordt in groep nr . 11 onderverdeling 04.04 E II vervangen door een onderverdeling 04.04 E II b ) .
Artikel 4
Bijlage II van Verordening ( EEG ) nr . 823/68 wordt vervangen door de bijlage van de onderhavige verordening .
Artikel 5
Deze verordening treedt in werking op 1 december 1969 .
Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke Lid-Staat .
Gedaan te Luxemburg , 28 oktober 1969
Voor de Raad
De Voorzitter
P . LARDINOIS
BIJLAGE
" BIJLAGE II
Nr . van het
gemeen -
* Omschrijving
schappelijk
douanetarief
04.01 * Melk en room , vers , niet ingedikt , zonder toegevoegde suiker :
* B . andere , met een vetgehalte :
* I . van meer dan 6 doch niet meer dan 21 gewichtspercenten
* II . van meer dan 21 doch niet meer dan 45 gewichtspercenten
* III . van meer dan 45 gewichtspercenten
04.02 * Melk en room , verduurzaamd , ingedikt of met toegevoegde suiker :
* A . zonder toegevoegde suiker :
* I . Wei
* II . Melk en room , in poeder :
* a ) in verpakkingen met een netto-inhoud per onmiddellijke
* verpakking van 5 kg of minder en met een vetgehalte :
* 1 . van niet meer dan 1,5 gewichtspercent
* 2 . van meer dan 1,5 doch niet meer dan 27 gewichts -
* percenten
* 3 . van meer dan 27 doch niet meer dan 29 gewichts -
* percenten
* 4 . van meer dan 29 gewichtspercenten
* b ) andere , met een vetgehalte :
* 1 . van niet meer dan 1,5 gewichtspercent
* 2 . van meer dan 1,5 doch niet meer dan 27 gewichts -
* percenten
* 3 . van meer dan 27 doch niet meer dan 29 gewichts -
* percenten
* 4 . van meer dan 29 gewichtspercenten
* III . Melk en room , andere dan in poeder :
* a ) luchtdicht verpakt in metalen blikken of bussen , met
* een netto-inhoud van 454 gram of minder en met een
* vetgehalte van niet meer dan 11 gewichtspercenten :
* 1 . met een vetgehalte van niet meer dan 8,9 gewichts -
* percenten
* 2 . andere
* b ) andere , met een vetgehalte :
* 1 . van niet meer dan 45 gewichtspercenten
* 2 . van meer dan 45 gewichtspercenten
* B . met toegevoegde suiker
* I . Melk en room , in poeder :
* a ) bijzondere melk voor zuigelingen ( 1 ) , luchtdicht verpakt
* in metalen blikken of bussen , met een netto-inhoud van
* 500 gram of minder en met een vetgehalte ( 2 ) :
* 1 . van meer dan 10 doch niet meer dan 11 gewichts -
* percenten
* 2 . van meer dan 14,5 doch niet meer dan 15,5 gewichts -
* percenten
* 3 . van meer dan 17 doch niet meer dan 18 gewichts -
* percenten
* 4 . van meer dan 23 doch niet meer dan 24 gewichts -
* percenten
* b ) andere :
* 1 . in verpakkingen met een netto-inhoud per onmiddel -
* lijke verpakking van 5 kg of minder en met een vet -
* gehalte :
* aa ) van niet meer dan 1,5 gewichtspercent ( 3 )
* bb ) van meer dan 1,5 doch niet meer dan 27 ge -
* wichtspercenten ( 3 )
* cc ) van meer dan 27 gewichtspercenten ( 3 )
* 2 . overige , met een vetgehalte :
* aa ) van niet meer dan 1,5 gewichtspercent ( 3 )
* bb ) van meer dan 1,5 doch niet meer dan 27 gewichts -
* percenten ( 3 )
* cc ) van meer dan 27 gewichtspercenten ( 3 )
* II . Melk en room , andere dan in poeder :
* a ) luchtdicht verpakt in metalen blikken of bussen , met een
* netto-inhoud van 454 gram of minder en met een vet -
* gehalte van niet meer dan 9,5 gewichtspercenten
* b ) andere , met een vetgehalte :
* 1 . van niet meer dan 45 gewichtspercenten ( 3 )
* 2 . van meer dan 45 gewichtspercenten ( 3 )
04.03 * Boter :
* A . met een vetgehalte van niet meer dan 84 gewichtspercenten
* B . andere
04.04 * Kaas en wrongel :
* A . Emmental , Gruyère , Sbrinz , Bergkaese en Appenzell , andere dan
* geraspt of in poeder :
* I . met een vetgehalte van ten minste 45 gewichtspercenten ,
* berekend op de droge stof , en met een rijpingstijd van ten
* minste 3 maanden ( 2 ) :
* a ) in platte cilindrische vorm met standaardgewicht ( 4 ) waar -
* van de waarde franco-grens ( 5 ) per 100 kg nettogewicht
* bedraagt :
* 1 . 117 R.E . of meer doch minder dan 141,75 R.E .
* 2 . 141,75 R.E . of meer
* b ) in stukken , vacuuem verpakt :
* 1 . waarvan de korst aan ten minste één zijde nog aan -
* wezig is , met een nettogewicht :
* aa ) van 1 kg og meer doch minder dan 5 kg en waar -
* van de waarde franco-grens ( 5 ) 137 R.E . of meer ,
* doch minder dan 170 R.E . per 100 kg nettogewicht
* bedraagt
* bb ) van 450 gram of meer en waarvan de waarde
* franco-grens ( 6 ) 170 R.E . of meer per 100 kg netto -
* gewicht bedraagt
* 2 . andere , met een nettogewicht van 75 gram of meer ,
* doch niet meer dan 250 gram ( 6 ) en waarvan de waarde
* franco-grens ( 6 ) 190 R.E . of meer per 100 kg netto -
* gewicht bedraagt
* II . andere
* B . Glaris kruidkaas ( zgn . Schabziger ) , vervaardigd van afgeroomde
* melk , waaraan fijngemalen kruiden zijn toegevoegd ( 2 )
* C . Blauw-groen geaderde kaas , andere dan geraspt of in poeder
* D . Smeltkaas :
* I . Smeltkaas , waarin geen andere kaassoorten zijn verwerkt
* dan Emmentaler , Gruyère en Appenzell , ook indien daaraan
* Glaris kruidkaas ( zgn . Schabziger ) is toegevoegd , in een
* opmaak ( in dozen of in schijven ) voor de verkoop in het
* klein ( 7 ) , waarvan de waarde franco-grens ( 5 ) 120 R.E . of
* meer per 100 kg nettogewicht bedraagt , en met een vetge -
* halte , berekend op de droge stof ( 2 ) :
* a ) van meer dan 40 doch niet meer dan 48 gewichtsper -
* centen voor het totale aantal afzonderlijke stukjes of
* schijven
* b ) van meer dan 40 doch niet meer dan 48 gewichtsper -
* centen voor 5/6 van het totale aantal afzonderlijke stukjes
* of schijven en niet meer dan 56 gewichtspercenten voor
* het resterende 1/6 deel
* c ) van meer dan 48 doch niet meer dan 56 gewichtsper -
* centen voor het totale aantal afzonderlijke stukjes of
* schijven
* II . andere , met een vetgehalte :
* a ) van niet meer dan 36 gewichtspercenten en met een vet -
* gehalte , berekend op de droge stof :
* 1 . van niet meer dan 46 gewichtspercenten
* 2 . van meer dan 46 gewichtspercenten
* b ) van meer dan 36 gewichtspercenten
* E . andere :
* I . andere dan geraspt of in poeder , met een vetgehalte van niet
* meer dan 39 gewichtspercenten en een vochtgehalte , berekend
* op de vetvrije kaasmassa :
* a ) van niet meer dan 47 gewichtspercenten
* b ) van meer dan 47 doch niet meer dan 72 gewichtsper -
* centen :
* 1 . Cheddar , Chester
* 2 . Tilsit , Havarti en Esrom , met een vetgehalte , berekend
* op de droge stof ( 2 ) :
* aa ) van niet meer dan 48 gewichtspercenten
* bb ) van meer dan 48 gewichtspercenten
* 3 . andere
* c ) van meer dan 72 gewichtspercenten in verpakkingen met
* een netto-inhoud per onmiddellijke verpakking van niet
* meer dan 500 gram
* II . overige :
* a ) geraspt of in poeder
* b ) andere
17.02 * Andere suikers ; suikerstroop , kunsthonig ( ook indien met natuur -
* honig vermengd ) ; karamel :
* A . Lactose ( melksuiker ) en melksuikerstroop :
* II . andere ( dan die , bevattende , in droge toestand , 99 of meer
* gewichtspercenten zuivere lactose )
17.05 * Suiker , stroop en melasse , gearomatiseerd of met toegevoegde
* kleurstoffen ( vanillesuiker en vanillinesuiker daaronder begrepen ) ,
* met uitzondering van vruchtesap , waaraan suiker is toegevoegd ,
* ongeacht in welke verhouding :
* A . Lactose ( melksuiker ) en melksuikerstroop
23.07 * Veevoeder , samengesteld met melasse of met suiker ; andere berei -
* dingen van de soorten welke worden gebezigd voor het voederen
* van dieren :
* B . andere , bevattende hetzij afzonderlijk , hetzij te zamen , ook
* indien vermengd met andere produkten , glucose ( druivesuiker )
* of glucosestroop , bedoeld bij de onderverdelingen 17.02 B en
* 17.05 B , zetmeel en zuivelprodukten ( 8 ) :
* I . bevattende zetmeel of glucose ( druivesuiker ) of glucose -
* stroop :
* a ) geen zetmeel bevattend of met een zetmeelgehalte van
* niet meer dan 10 gewichtspercenten :
* 1 . ...
* 2 . ...
* 3 . met een gehalte aan zuivelprodukten van 50 gewichts -
* percenten of meer , doch minder dan 75 gewichts -
* percenten
* 4 . met een gehalte aan zuivelprodukten van 75 of meer
* gewichtspercenten
* b ) met een zetmeelgehalte van meer dan 10 , doch niet meer
* dan 30 gewichtspercenten :
* 1 . ...
* 2 . ...
* 3 . met een gehalte aan zuivelprodukten van 50 of meer
* gewichtspercenten
* c ) met een zetmeelgehalte van meer dan 30 gewichtspercen -
* ten
1 . ...
* 2 . ...
* 3 . met een gehalte aan zuivelprodukten van 50 of meer
* gewichtspercenten
* II . geen zetmeel , glucose ( druivesuiker ) of glucosestroop , doch
* wet zuivelprodukten bevattend
( 1 ) Voor de toepassing van deze onderverdeling wordt onder " bijzondere melk voor zuigelingen " verstaan , de produkten die vrij zijn van ziekteverwekkende en van toxicogene kiemen en die minder dan 10.000 levensvatbare aëroben en minder dan 2 colibacteriën per gram bevatten .
( 2 ) Indeling onder deze onderverdeling is onderworpen aan de voorwaarden en bepalingen , vast te stellen door de bevoegde autoriteiten .
( 3 ) Voor de berekening van het vetgehalte wordt het gewicht van de toegevoegde suiker niet in aanmerking genomen .
( 4 ) Als kazen von platte cilindrische vorm met standaardgewicht worden beschouwd , kazen in platte cilindrische vorm met de volgende nettogewichten :
_ Emmentaler : van 60 kg of meer , doch niet meer dan 130 kg ,
_ Gruyère en Sbrinz : van 20 kg of meer , doch niet meer dan 45 kg ,
_ Bergkaese : van 20 kg of meer , doch niet meer dan 60 kg ,
_ Appenzell : van 6 kg of meer , doch niet meer dan 8 kg .
( 5 ) Als waarde franco-grens wordt beschouwd , de prijs franco-grens van het uitvoerende land of de f.o.b . prijs van het land van uitvoer , welke prijzen worden verhoogd met een vast te stellen forfaitair bedrag dit overeenkomt met de kosten van levering tot aan het douanegebied van de Gemeenschap .
( 6 ) Bedoelde produkten worden slechts onder deze onderverdeling ingedeeld indien op de verpakking ten minste de volgende aanduidingen zijn aangebracht :
_ de benaming van de kaas ,
_ het vetgehalte , berekend op de droge stof ,
_ de verantwoordelijke verpakker ,
_ het land van oorsprong van de kaas .
( 7 ) Voor de toepassing van deze onderverdeling wordt onder " kaas in een opmaak ( in dozen of in schijven ) voor de verkoop in het klein " verstaan , de kaas welke wordt aangeboden in afzonderlijke stukjes of in schijven , en welke uitsluitend op een van de drie hierna omschreven wijzen is verpakt :
a ) in cirkelvormige of halfcirkelvormige dozen die :
_ ten minste 3 en ten hoogste 12 afzonderlijke stukjes bevatten met een totaalgewicht van ten hoogste 250 gram netto , of
_ één enkel stukje bevatten met een nettogewicht van ten hoogste 56 gram ;
b ) in cirkelvormige of veelhoekige ( andere dan vierkante of rechthoekige ) dozen die ten minste 12 afzonderlijke stukjes bevatten waarvan het totaalgewicht ten minste 450 gram , doch niet meer dan 1.000 gram netto bedraagt ;
c ) in schijven die elk afzonderlijk zijn verpakt in aluminiumfolie en waarvan het nettogewicht per eenheid niet meer bedraagt dan 30 gram .
( 8 ) Onder zuivelprodukten in de zin van onderverdeling 23.07 B worden verstaan de produkten , die behoren tot de posten 04.01 , 04.02 , 04.03 , 04.04 en de onderverdelingen 17.02 A en 17.05 A . "