Home

Verordening (EEG) nr. 436/80 van de Raad van 18 februari 1980 betreffende de opening, de verdeling en de wijze van beheer van een communautair tariefcontingent voor tomaten, vers of gekoeld, van post ex 07.01 M I van het gemeenschappelijk douanetarief, van oorsprong uit de Staten in Afrika, het Caribische gebied en de Stille Oceaan (maart-april 1980)

Verordening (EEG) nr. 436/80 van de Raad van 18 februari 1980 betreffende de opening, de verdeling en de wijze van beheer van een communautair tariefcontingent voor tomaten, vers of gekoeld, van post ex 07.01 M I van het gemeenschappelijk douanetarief, van oorsprong uit de Staten in Afrika, het Caribische gebied en de Stille Oceaan (maart-april 1980)

++++

VERORDENING ( EEG ) NR . 436/80 VAN DE RAAD

VAN 18 FEBRUARI 1980

BETREFFENDE DE OPENING , DE VERDELING EN DE WIJZE VAN BEHEER VAN EEN COMMUNAUTAIR TARIEFCONTINGENT VOOR TOMATEN , VERS OF GEKOELD , VAN POST EX 07.01 M I VAN HET GEMEENSCHAPPELIJK DOUANETARIEF , VAN OORSPRONG UIT DE STATEN IN AFRIKA , HET CARIBISCHE GEBIED EN DE STILLE OCEAAN ( MAART-APRIL 1980 )

DE RAAD VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN ,

GELET OP HET VERDRAG TOT OPRICHTING VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE GEMEENSCHAP , INZONDERHEID OP ARTIKEL 113 ,

GEZIEN HET VOORSTEL VAN DE COMMISSIE ,

OVERWEGENDE DAT IN ARTIKEL 14 VAN VERORDENING ( EEG ) NR . 435/80 ( 1 ) DE OPENING IS BEPAALD DOOR DE GEMEENSCHAP VAN EEN COMMUNAUTAIR TARIEFCONTINGENT VAN 2 000 TON TOMATEN , VERS OF GEKOELD , VAN POST EX 07.01 M I VAN HET GEMEENSCHAPPELIJK DOUANETARIEF , VAN OORSPRONG UIT DE STATEN IN AFRIKA , HET CARIBISCHE GEBIED EN DE STILLE OCEAAN ; DAT DE CONTINGENTSPERIODE VAN 15 NOVEMBER TOT EN MET 30 APRIL LOOPT ; DAT HET INVOERRECHT DAT VAN TOEPASSING IS IN HET KADER VAN DIT CONTINGENT OP 4,4 % IS VASTGESTELD MET EEN MINIMUMHEFFING VAN 0,8 EUROPESE REKENEENHEDEN PER 100 KG NETTOGEWICHT ; DAT DE VERORDENING SLECHTS MET INGANG VAN 1 MAART 1980 GELDT ; DAT DAAROM DE " PRO RATA TEMPORIS " -CLAUSULE VOOR DE VASTSTELLING VAN DE GROOTTE VAN HET CONTINGENT VOOR HET TIJDVAK VAN 1 MAART TOT EN MET 30 APRIL 1980 VAN TOEPASSING IS ; DAT EEN COMMUNAUTAIR TARIEFCONTINGENT VAN 727 TON VOOR HET BETROKKEN TIJDVAK MOET WORDEN GEOPEND ;

OVERWEGENDE DAT MET NAME DIENT TE WORDEN GEWAARBORGD DAT ALLE IMPORTEURS VAN DE GEMEENSCHAP TE ALLEN TIJDE EN IN GELIJKE MATE GEBRUIK KUNNEN MAKEN VAN GENOEMD CONTINGENT EN DAT HET AAN DAT CONTINGENT VERBONDEN RECHT IN ALLE LID-STATEN ZONDER ONDERBREKING WORDT TOEGEPAST OP ALLE INVOER VAN DE BETROKKEN PRODUKTEN TOT OP HET TIJDSTIP WAAROP HET CONTINGENT GEHEEL IS UITGEPUT ; DAT HET EVENWEL , AANGEZIEN HET OM EEN BETREKKELIJK KLEIN TARIEFCONTINGENT MET EEN ZEER KORTE TOEPASSINGSPERIODE GAAT , MOGELIJK LIJKT HET GEHELE CONTINGENT AAN DE COMMUNAUTAIRE RESERVE TOE TE VOEGEN EN TE VOORZIEN IN MOGELIJKHEDEN TOT OPNAME UIT DEZE RESERVE , TEN BELOPE VAN PASSENDE HOEVEELHEDEN , VOOR DE LID-STATEN WAARIN ZICH BEHOEFTEN ZOUDEN VOORDOEN ; DAT DE ALDUS UIT DE RESERVE OPGENOMEN QUOTA MOETEN GELDEN TOT AAN HET EINDE VAN DE CONTINGENTSPERIODE ; DAT DEZE WIJZE VAN BEHEER EEN NAUWE SAMENWERKING VEREIST TUSSEN DE LID-STATEN EN DE COMMISSIE , DIE MET NAME DE UITPUTTINGSGRAAD VAN HET CONTINGENT MOET KUNNEN VOLGEN EN DE LID-STATEN DAAROVER MOET KUNNEN INLICHTEN ;

OVERWEGENDE DAT , AANGEZIEN HET KONINKRIJK BELGIE , HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN EN HET GROOTHERTOGDOM LUXEMBURG VERENIGD ZIJN IN EN VERTEGENWOORDIGD WORDEN DOOR DE BENELUX ECONOMISCHE UNIE , ELKE HANDELING MET BETREKKING TOT HET BEHEER VAN DE AAN GENOEMDE ECONOMISCHE UNIE TOEGEWEZEN QUOTA KAN WORDEN VERRICHT DOOR EEN VAN HAAR LEDEN ,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD :

ARTIKEL 1

1 . MET INGANG VAN 1 MAART TOT EN MET 30 APRIL 1980 WORDT IN DE GEMEENSCHAP EEN COMMUNAUTAIR TARIEFCONTINGENT VAN 727 TON GEOPEND VOOR TOMATEN , VERS OF GEKOELD , VAN POST EX 07.01 M I VAN HET GEMEENSCHAPPELIJK DOUANETARIEF , VAN OORSPRONG UIT DE STATEN IN AFRIKA , HET CARIBISCHE GEBIED EN DE STILLE OCEAAN .

BINNEN DE GRENZEN VAN DIT TARIEFCONTINGENT WORDT HET VOOR DEZE PRODUKTEN GELDENDE RECHT VAN HET GEMEENSCHAPPELIJK DOUANETARIEF TOT OP 4,4 % GESCHORST , MET EEN MINIMUMHEFFING VAN 0,8 EUROPESE REKENEENHEDEN PER 100 KG NETTOGEWICHT .

2 . HET IN LID 1 BEDOELDE TARIEFCONTINGENT VORMT DE RESERVE .

3 . INDIEN ZICH IN EEN LID-STAAT BEHOEFTEN AAN DEZE PRODUKTEN VOORDOEN , NEEMT DEZE EEN PASSEND QUOTUM OP UIT DE RESERVE , VOOR ZOVER DE OMVANG DAARVAN DIT MOGELIJK MAAKT .

4 . DE OVEREENKOMSTIG LID 3 OPGENOMEN QUOTA ZIJN GELDIG TOT EN MET 30 APRIL 1980 .

ARTIKEL 2

1 . DE LID-STATEN TREFFEN ALLE DIENSTIGE MAATREGELEN OPDAT BIJ OPENING VAN DE MET TOEPASSING VAN ARTIKEL 1 DOOR HEN OPGENOMEN QUOTA DE DOOR HEN INGEVOERDE HOEVEELHEDEN ZONDER ONDERBREKING KUNNEN WORDEN AFGEBOEKT OP HUN GECUMULEERD AANDEEL IN HET COMMUNAUTAIRE CONTINGENT .

2 . DE LID-STATEN WAARBORGEN DE OP HUN GRONDGEBIED GEVESTIGDE IMPORTEURS VAN DE BETROKKEN PRODUKTEN VRIJE TOEGANG TOT DE HUN TOEGEKENDE QUOTA .

3 . DE LID-STATEN BOEKEN DE INGEVOERDE HOEVEELHEDEN VAN DE BETROKKEN PRODUKTEN OP HUN QUOTA AF NAAR GELANG DAT DE PRODUKTEN BIJ DE DOUANE TEN INVOER IN HET VRIJE VERKEER WORDEN AANGEGEVEN .

4 . DE UITPUTTINGSGRAAD VAN DE QUOTA VAN DE LID-STATEN WORDT VASTGESTELD OP GROND VAN DE INGEVOERDE HOEVEELHEDEN DIE ONDER DE IN LID 3 BEPAALDE VOORWAARDEN WORDEN AFGEBOEKT .

ARTIKEL 3

OP VERZOEK VAN DE COMMISSIE STELLEN DE LID-STATEN DE COMMISSIE OP DE HOOGTE VAN DE INVOER DIE DAADWERKELIJK OP HUN QUOTA IS AFGEBOEKT .

ARTIKEL 4

DE LID-STATEN EN DE COMMISSIE WERKEN NAUW SAMEN OM TE BEREIKEN DAT DEZE VERORDENING WORDT NAGEKOMEN .

ARTIKEL 5

DEZE VERORDENING TREEDT IN WERKING OP 1 MAART 1980 .

DEZE VERORDENING IS VERBINDEND IN AL HAAR ONDERDELEN EN IS RECHTSTREEKS TOEPASSELIJK IN ELKE LID-STAAT .

GEDAAN TE BRUSSEL , 18 FEBRUARI 1980 .

VOOR DE RAAD

DE VOORZITTER

G . MARCORA

( 1 ) ZIE BLZ . 4 VAN DIT PUBLIKATIEBLAD . L55/80