Verordening (EEG) nr. 2936/87 van de Commissie van 30 september 1987 tot wijziging van Verordening (EEG) nr. 1569/77 houdende vaststelling van de procedures en voorwaarden voor de overneming van granen door de interventiebureaus
Verordening (EEG) nr. 2936/87 van de Commissie van 30 september 1987 tot wijziging van Verordening (EEG) nr. 1569/77 houdende vaststelling van de procedures en voorwaarden voor de overneming van granen door de interventiebureaus
*****
VERORDENING (EEG) Nr. 2936/87 VAN DE COMMISSIE
van 30 september 1987
tot wijziging van Verordening (EEG) nr. 1569/77 houdende vaststelling van de procedures en voorwaarden voor de overneming van granen door de interventiebureaus
DE COMMISSIE VAN DE EUROPESE
GEMEENSCHAPPEN,
Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap,
Gelet op Verordening (EEG) nr. 2727/75 van de Raad van 29 oktober 1975 houdende een gemeenschappelijke ordening der markten in de sector granen (1), laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EEG) nr. 1900/87 (2), en met name op artikel 7, lid 7,
Overwegende dat in Verordening (EEG) nr. 1569/77 van de Commissie (3), laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EEG) nr. 2280/87 (4), met name is bepaald dat op de 110e dag volgende op de dag van overneming de betaling van de goederen plaatsvindt; dat een dergelijke bepaling in sommige Lid-Staten te streng kan blijken te zijn en tot administratieve problemen aanleiding kan geven; dat het voorschrift derhalve versoepeling behoeft;
Overwegende dat Verordening (EEG) nr. 2731/75 van de Raad van 29 oktober 1975 tot vaststelling van de standaardkwaliteit van zachte tarwe, rogge, gerst, maïs, sorgho en durum tarwe (5), laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EEG) nr. 2094/87 (6), in een algemene verscherping van de criteria voor de bepaling van de standaardkwaliteit van durum tarwe voorziet, met name door de invoering van technische kwaliteitscriteria; dat, om ervoor te zorgen dat bij het aanbieden van durum tarwe voor interventie de nodige ernst in acht wordt genomen, moet worden bepaald dat de analysekosten met betrekking tot de technische criteria ten laste van de aanbieder komen, zoals dat reeds voor sorgho en zachte broodtarwe die voor interventie worden aangeboden, het geval is;
Overwegende dat voorts is gebleken dat de bijlage bij Verordening (EEG) nr. 1569/77 in de uit Verordening (EEG) nr. 2280/87 voortvloeiende versie, enkele materiële fouten bevat; dat tevens de presentatie van de bijlage kan worden verbeterd; dat de bijlage derhalve dient te worden gewijzigd;
Overwegende dat de in deze verordening vervatte maatregelen in overeenstemming zijn met het advies van het Comité van beheer voor granen,
HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING
VASTGESTELD:
Artikel 1
Verordening (EEG) nr. 1569/77 wordt als volgt gewijzigd:
1. Artikel 3, lid 4, wordt gelezen:
»4. De betaling vindt plaats tussen de 110e en de 115e dag volgende op de dag van overneming.".
2. Artikel 4, lid 5, wordt gelezen:
»5. De kosten voor het bepalen van het tanninegehalte van de sorgho, alsmede de kosten in verband met de test op de amylase-activiteit en het bepalen van het eiwitgehalte bij durum tarwe, zijn ten laste van de aanbieder.
In geval van een geschil zal het interventiebureau het betrokken graan opnieuw aan de nodige controles onderwerpen en zullen de daarmee verband houdende kosten door de verliezende partij worden gedragen.".
3. De bijlage wordt vervangen door de bijlage bij deze verordening.
Artikel 2
Deze verordening treedt in werking op de dag van haar bekendmaking in het Publikatieblad van de Europese Gemeenschappen.
Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke Lid-Staat.
Gedaan te Brussel, 30 september 1987.
Voor de Commissie
Frans ANDRIESSEN
Vice-Voorzitter
(1) PB nr. L 281 van 1. 11. 1975, blz. 1.
(2) PB nr. L 182 van 3. 7. 1987, blz. 40.
(3) PB nr. L 174 van 14. 7. 1977, blz. 15.
(4) PB nr. L 209 van 31. 7. 1987, blz. 13.
(5) PB nr. L 281 van 1. 11. 1975, blz. 22.
(6) PB nr. L 196 van 17. 7. 1987, blz. 1.
BIJLAGE
»BIJLAGE
1.2.3.4.5.6.7 // // // // // // // // // Durum tarwe // Zachte tarwe // Rogge // Gerst // Maïs // Sorgho // // // // // // // // A. Maximaal vochtgehalte // 14,5 % // 14,5 % // 14,5 % // 14,5 % // 14,5 % // 14,5 % // // // // // // // // B. Maximaal aandeel aan bestanddelen die geen onberispelijk basisgraan zijn // 12 % // 12 % // 12 % // 12 % // 12 % // 12 % // waaronder: // // // // // // // 1. gebroken korrels // 6 % // 5 % // 5 % // 5 % // 10 % // 10 % // 2. onzuiverheden van granen (andere dan deze genoemd onder 3) // 5 % // 12 % // 5 % // 12 % // 5 % // 5 % // waaronder: // // // // // // // a) noodrijpe korrels // // // // // - // - // b) korrels van andere graansoorten // 3 % // // // 5 % // // // c) korrels aangetast door voor het graan schadelijk gedierte // // 5 % // // // // // d) korrels waarvan de kiem kleurafwijkingen vertoont // // // - // - // - // - // e) tijdens het drogen verhitte korrels // 0,50 % // 3 % // 3 % // 3 % // 3 % // 3 % // 3. gevlekte korrels en/of door fusariose aangetaste korrels // 5 % // - // - // - // - // - // waarvan: // // // // // // // door fusariose aangetaste korrels // 1,5 % // - // - // - // - // - // 4. gekiemde korrels // 4 % // 6 % // 6 % // 6 % // 6 % // 6 % // 5. uitschot (Schwarzbesatz) // 3 % // 3 % // 3 % // 3 % // 3 % // 3 % // waaronder: // // // // // // // a) vreemde korrels: // // // // // // // - schadelijke // 0,10 % // 0,10 % // 0,10 % // 0,10 % // 0,10 % // 0,10 % // - andere // // // // // // // b) bedorven korrels: // // // // // // // - door spontane broei en door te hevige droging beschadigde korrels // 0,05 % // // // // // // - andere // // // // // // // c) onzuiverheden // // // // // // // d) kaf // // // // // // // e) moederkoren // 0,05 % // 0,05 % // 0,05 % // - // - // - // f) door brandschimmel aangetaste korrels // // // - // - // - // - // g) dode insekten en deeltjes van insekten // // // // // // // // // // // // // // C. Maximumaandeel aan korrels die geheel of zelfs gedeeltelijk hun glazig uiterlijk hebben verloren // 40 % // - // - // - // - // - // // // // // // // // D. Maximum tanninegehalte // - // - // - // - // - // 1 % (1) // // // // // // // // E. Minimum soortelijk gewicht // 78 kg/hl // 72 kg/hl // 68 kg/hl // 63 kg/hl (2) // - // - // // // // // // // // F. Eiwitgehalte // 11,5 % (1) // - // - // - // - // - // // // // // // // // G. Valgetal volgens Hagberg // 220 // - // - // - // - // - // // // // // // //
(1) Percentage berekend op de droge stof.
(2) Onder voorbehoud van het bepaalde in artikel 112, eerste alinea, van de Akte van Toetreding van Spanje en Portugal, voor in Spanje geoogste gerst."