Verordening (EEG) nr. 3377/88 van de Commissie van 28 oktober 1988 waarbij het Verenigd Koninkrijk wordt gemachtigd om op bepaalde voorwaarden een extra verhoging van het alcoholgehalte van bepaalde tafelwijnen toe te staan
Verordening (EEG) nr. 3377/88 van de Commissie van 28 oktober 1988 waarbij het Verenigd Koninkrijk wordt gemachtigd om op bepaalde voorwaarden een extra verhoging van het alcoholgehalte van bepaalde tafelwijnen toe te staan
*****
VERORDENING (EEG) Nr. 3377/88 VAN DE COMMISSIE
van 28 oktober 1988
waarbij het Verenigd Koninkrijk wordt gemachtigd om op bepaalde voorwaarden een extra verhoging van het alcoholgehalte van bepaalde tafelwijnen toe te staan
DE COMMISSIE VAN DE EUROPESE
GEMEENSCHAPPEN,
Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap,
Gelet op Verordening (EEG) nr. 822/87 van de Raad van 16 maart 1987 houdende een gemeenschappelijke ordening van de wijnmarkt (1), laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EEG) nr. 2964/88 (2), en met name op artikel 18, lid 4, en artikel 81,
Overwegende dat de Lid-Staten krachtens artikel 18, lid 1, van Verordening (EEG) nr. 822/87 slechts binnen bepaalde grenzen een verhoging van het effectieve of potentiële natuurlijke alcoholgehalte mogen toestaan;
Overwegende dat wegens de uitzonderlijk ongunstige, door abnormaal veel regen en weinig zon gekenmerkte weersomstandigheden in 1988 in bepaalde delen van de wijnbouwzone A, de bij artikel 18, lid 1, van Verordening (EEG) nr. 822/87 voor de verhoging van het natuurlijke alcoholgehalte vastgestelde grenzen in talrijke gevallen de bereiding van wijnen zoals die normaal op de markt worden gevraagd, onmogelijk maken; dat het gezien deze situatie dienstig is de betrokken Lid-Staat ertoe te machtigen in de getroffen gebieden een extra verhoging van het natuurlijke alcoholgehalte in de zin van artikel 18, lid 2, van Verordening (EEG) nr. 822/87 toe te staan; dat het wenselijk is te bepalen dat de Lid-Staat aan de Commissie bepaalde gegevens meedeelt, met name ter uitvoering van Verordening (EEG) nr. 1594/70 van de Commissie (3), laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EEG) nr. 418/86 (4);
Overwegende dat de in deze verordening vervatte maatregelen in overeenstemming zijn met het advies van het Comité van beheer voor wijn,
HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING
VASTGESTELD:
Artikel 1
Het Verenigd Koninkrijk wordt voor het wijnoogstjaar 1988/1989 gemachtigd toestemming te verlenen tot de extra verhoging van de alcoholgehalten voor de wijnbouwzone A, als bedoeld in artikel 18, lid 2, van Verordening (EEG) nr. 822/87, voor de in lid 1, eerste alinea, van genoemd artikel 18 vermelde produkten die afkomstig zijn van druiven:
a) bestemd voor de bereiding van tafelwijn, en
b) van de in de bijlage vermelde aanbevolen en toegestane wijnstokrassen.
Artikel 2
Op basis van de in artikel 23, lid 1, tweede alinea, van Verordening (EEG) nr. 822/87 bedoelde aanmeldingen deelt de betrokken Lid-Staat uiterlijk op 31 mei 1989 aan de Commissie de hoeveelheden suiker en geconcentreerde druivemost en gerectificeerde geconcentreerde druivemost mede die voor de verhoging van het natuurlijke alcoholgehalte van de in artikel 1 bedoelde produkten zijn gebruikt.
Deze mededelingen bevatten een raming van de hoeveelheden suiker, geconcentreerde druivemost en gerectificeerde geconcentreerde druivemost die voor de extra verhoging van het alcoholgehalte in de zin van artikel 18, lid 2, van Verordening (EEG) nr. 822/87 zijn gebruikt.
Artikel 3
Deze verordening treedt in werking op de dag volgende op die van haar bekendmaking in het Publikatieblad van de Europese Gemeenschappen.
Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke Lid-Staat.
Gedaan te Brussel, 28 oktober 1988.
Voor de Commissie
Frans ANDRIESSEN
Vice-Voorzitter
(1) PB nr. L 84 van 27. 3. 1987, blz. 1.
(2) PB nr. L 269 van 29. 9. 1988, blz. 5.
(3) PB nr. L 173 van 6. 8. 1970, blz. 23.
(4) PB nr. L 48 van 26. 2. 1986, blz. 8.
BIJLAGE
a) Aanbevolen wijnstokrassen:
Auxerrois B, Mueller-Thurgau B, Wrotham Pinot.
b) Toegestane wijnstokrassen:
Bacchus B, Chardonnay B, Ehrenfelser B, Faber B , Kanzler B, Kerner B, Madeleine angevine B, Madeleine royale B, Madeleine Sylvaner B, Mariensteiner B, Perle Rs, Pinot noir N, Rulaender G, Schonburger, Seyval B.