Home

VERORDENING (EEG) Nr. 1200/91 VAN DE COMMISSIE van 7 mei 1991 houdende vaststelling van eenheidswaarden voor de bepaling van de douanewaarde van bepaalde aan bederf onderhevige goederen #

VERORDENING (EEG) Nr. 1200/91 VAN DE COMMISSIE van 7 mei 1991 houdende vaststelling van eenheidswaarden voor de bepaling van de douanewaarde van bepaalde aan bederf onderhevige goederen #

VERORDENING (EEG) Nr. 1200/91 VAN DE COMMISSIE van 7 mei 1991 houdende vaststelling van eenheidswaarden voor de bepaling van de douanewaarde van bepaalde aan bederf onderhevige goederen

DE COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap,

Gelet op Verordening (EEG) nr. 1577/81 van de Commissie van 12 juni 1981 houdende invoering van een systeem van vereenvoudigde procedures voor de bepaling van de douanewaarde van bepaalde aan bederf onderhevige goederen (1), laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EEG) nr. 3334/90 (2), inzonderheid op artikel 1,

Overwegende dat in artikel 1 van Verordening (EEG) nr. 1577/81 is bepaald dat de Commissie periodieke eenheidswaarden vaststelt voor de produkten die zijn omschreven in de in de bijlage opgenomen klasse-indeling;

Overwegende dat de toepassing van de regelen en maatstaven bepaald in deze zelfde verordening op de gegevens die overeenkomstig het bepaalde in artikel 1, lid 2, van genoemde verordening aan de Commissie zijn medegedeeld, ertoe leidt voor de betrokken produkten de eenheidswaarden vast te stellen die zijn vermeld in de bijlage bij de onderhavige verordening,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

De eenheidswaarden bedoeld in artikel 1, lid 1, van Verordening (EEG) nr. 1577/81 worden vastgesteld zoals in de in de bijlage opgenomen lijst is vermeld.

Artikel 2

Deze verordening treedt in werking op 10 mei 1991. Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke Lid-Staat.

Gedaan te Brussel, 7 mei 1991. Voor de Commissie

Christiane SCRIVENER

Lid van de Commissie

(1) PB nr. L 154 van 13. 6. 1981, blz. 26. (2) PB nr. L 321 van 21. 11. 1990, blz. 6.

BIJLAGE

Ru- briek GN-code Omschrijving Bedrag van de eenheidswaarden/100 kg netto Ecu Bfr./Lfr. Dkr. DM Ffr. Dr. Iers £ Lire Fl. £ sterling 1.10 0701 90 51

0701 90 59 Nieuwe aardappelen (primeurs) 38,81 1 644 305,73 79,93 270,75 8 700 29,88 59 243 90,08 27,03 1.20 0702 00 10

0702 00 90 Tomaten 98,36 4 167 774,69 202,53 686,04 22 047 75,72 150 116 228,25 68,50 1.30 0703 10 19 Uien (andere dan plantuitjes) 22,43 950 176,71 46,20 156,49 5 029 17,27 34 242 52,06 15,62 1.40 0703 20 00 Knoflook 281,18 11 912 2 214,59 578,99 1 961,17 63 025 216,46 429 132 652,51 195,82 1.50 ex 0703 90 00 Prei 31,69 1 342 249,61 65,25 221,05 7 103 24,39 48 368 73,54 22,07 1.60 ex 0704 10 10

ex 0704 10 90 Bloemkool 111,88 4 727 881,91 229,55 781,19 24 749 86,13 171 354 258,72 78,54 1.70 0704 20 00 Spruitjes 53,72 2 267 423,88 110,06 374,08 11 735 41,29 82 719 124,09 37,72 1.80 0704 90 10 Witte kool en rode kool 23,77 1 004 187,40 48,78 165,99 5 259 18,30 36 411 54,97 16,69 1.90 ex 0704 90 90 Spruitende broccoli (Brassica oleracea var. italica) 122,60 5 194 965,60 252,45 855,10 27 480 94,38 187 109 284,51 85,38 1.100 ex 0704 90 90 Chinese kool 49,68 2 105 391,34 102,31 346,56 11 137 38,25 75 832 115,30 34,60 1.110 0705 11 10

0705 11 90 Kropsla 65,30 2 766 514,34 134,47 455,48 14 637 50,27 99 666 151,54 45,48 1.120 ex 0705 29 00 Andijvie 45,32 1 923 357,88 93,59 315,84 10 133 34,99 69 174 105,45 31,22 1.130 ex 0706 10 00 Wortelen 44,45 1 883 350,13 91,54 310,06 9 964 34,22 67 847 103,16 30,96 1.140 ex 0706 90 90 Radijs 54,33 2 302 429,62 111,96 379,00 12 152 41,89 83 107 126,19 37,58 1.150 0707 00 11

0707 00 19 Komkommers 31,50 1 334 248,12 64,86 219,72 7 061 24,25 48 079 73,10 21,94 1.160 0708 10 10

0708 10 90 Erwten (Pisum sativum), peultjes daaronder begrepen 260,71 11 045 2 053,32 536,82 1 818,35 58 435 200,70 397 882 605,00 181,56 1.170 Bonen: 1.170.1 0708 20 10

0708 20 90 Bonen (Vigna spp., Phaseolus spp.) 136,51 5 783 1 075,16 281,09 952,13 30 598 105,09 208 340 316,79 95,07 1.170.2 0708 20 10

0708 20 90 Bonen (Phaseolus ssp., vulgaris var. Compressus Savi) 166,96 7 073 1 314,96 343,78 1 164,49 37 422 128,53 254 806 387,44 116,27 1.180 ex 0708 90 00 Tuinbonen 38,20 1 618 300,92 78,67 266,48 8 564 29,41 58 311 88,66 26,60 1.190 0709 10 00 Artisjokken 75,15 3 183 591,88 154,74 524,15 16 844 57,85 114 961 174,39 52,33 1.200 Asperges: 1.200.1 ex 0709 20 00 - Groene 194,23 8 228 1 529,75 399,94 1 354,70 43 535 149,52 296 427 450,73 135,26 1.200.2 ex 0709 20 00 - Andere 302,01 12 795 2 378,65 621,88 2 106,45 67 694 232,49 460 922 700,85 210,33 1.210 0709 30 00 Aubergines 78,67 3 333 619,63 161,99 548,72 17 634 60,56 120 069 182,57 54,79 1.220 ex 0709 40 00 Bleekselderij (Apium graveolens var. Dulce) 56,31 2 385 443,54 115,96 392,78 12 622 43,35 85 947 130,68 39,22 1.230 0709 51 30 Cantharellen 547,80 23 223 4 305,96 1 127,97 3 777,47 112 445 420,46 845 160 1 271,93 383,30 1.240 0709 60 10 Niet-scherpsmakende pepers 124,61 5 279 981,48 256,60 869,16 27 931 95,93 190 185 289,18 86,78 1.250 0709 90 50 Venkel 132,46 5 606 1 044,13 272,03 925,86 29 388 102,12 202 520 306,62 92,52 1.260 0709 90 70 Kleine pompoenen (zogenaamde courgettes) 82,82 3 508 652,32 170,54 577,67 18 564 63,76 126 404 192,20 57,68 1.270 0714 20 10 Bataten (zoete aardappelen), geheel, vers (bestemd voor menselijke consumptie) 72,78 3 080 573,11 149,64 502,35 15 180 55,82 112 490 168,76 50,99 2.10 ex 0802 40 00 Kastanjes (Castanea spp.), vers 87,98 3 716 694,15 180,34 612,04 18 967 67,47 135 667 203,31 61,65 2.20 ex 0803 00 10 Bananen (andere dan "plantains"), vers 59,64 2 526 469,71 122,80 415,96 13 367 45,91 91 019 138,40 41,53 2.30 ex 0804 30 00 Ananassen, vers 45,52 1 928 358,58 93,74 317,55 10 205 35,04 69 484 105,65 31,70 2.40 ex 0804 40 10

ex 0804 40 90 Advokaten, vers 127,97 5 421 1 007,89 263,50 892,55 28 683 98,51 195 303 296,96 89,12 2.50 ex 0804 50 00 Guaves en manga's, vers 137,73 5 835 1 084,81 283,61 960,67 30 872 106,03 210 209 319,63 95,92 2.60 Sinaasappelen, andere dan pomeransen (bittere oranjeappelen), vers: 2.60.1 0805 10 11

0805 10 21

0805 10 31

0805 10 41 - Bloedsinaasappelen en halfbloedsinaasappelen 82,75 3 506 651,78 170,40 577,19 18 549 63,70 126 299 192,04 57,63 2.60.2 0805 10 15

0805 10 25

0805 10 35

0805 10 45 - Navels, navelines, navelates, salustiana's, verna's, valencia lates, maltaises, shamoutis, ovalis, trovita en hamlins 40,49 1 715 318,93 83,38 282,44 9 076 31,17 61 802 93,97 28,20 2.60.3 0805 10 19

0805 10 29

0805 10 39

0805 10 49 - Andere 34,76 1 471 273,98 71,38 242,95 7 711 26,79 53 142 80,45 24,27 2.70 Mandarijnen (tangerines en satsuma's daaronder begrepen), vers; clementines, wilkings en dergelijke kruisingen van citrusvruchten, vers: 2.70.1 ex 0805 20 10 - Clementines 98,73 4 183 780,66 203,45 688,69 22 082 76,12 151 013 229,30 68,30 2.70.2 ex 0805 20 30 - Monreales en satsuma's 98,17 4 159 773,18 202,14 684,70 22 003 75,57 149 822 227,81 68,36 2.70.3 ex 0805 20 50 - Mandarijnen en wilkings 85,89 3 638 676,49 176,86 599,08 19 252 66,12 131 088 199,32 59,81 2.70.4 ex 0805 20 70

ex 0805 20 90 - Tangerines en andere 63,54 2 692 500,46 130,84 443,19 14 242 48,91 96 977 147,45 44,25 2.80 ex 0805 30 10 Citroenen (Citrus limon, Citrus limonum), vers 43,25 1 832 340,65 89,06 301,67 9 694 33,29 66 010 100,37 30,12 2.85 ex 0805 30 90 Lemmetjes (Citrus aurantifolia), vers 164,98 6 989 1 299,42 339,72 1 150,73 36 980 127,01 251 796 382,86 114,90 2.90 Pompelmoezen en pomelo's of grapefruit, vers: 2.90.1 ex 0805 40 00 - Witte 32,95 1 396 259,58 67,86 229,87 7 387 25,37 50 300 76,48 22,95 2.90.2 ex 0805 40 00 - Roze 73,66 3 121 580,21 151,69 513,81 16 512 56,71 112 430 170,95 51,30 2.100 0806 10 11

0806 10 15

0806 10 19 Druiven voor tafelgebruik 120,16 5 090 946,39 247,42 838,09 26 933 92,50 183 387 278,85 83,68 2.110 0807 10 10 Watermeloenen 67,93 2 878 535,05 139,88 473,82 15 227 52,29 103 680 157,65 47,31 2.120 Andere meloenen: 2.120.1 ex 0807 10 90 - Amarillo, Cuper, Honey Dew (daaronder begrepen Cantalene), Onteniente, Piel de Sapo (daaronder begrepen Verde Liso), Rochet, Tendral, Futuro 91,11 3 860 717,62 187,61 635,50 20 422 70,14 139 057 211,44 63,45 2.120.2 ex 0807 10 90 - Andere 181,34 7 682 1 428,26 373,40 1 264,82 40 646 139,60 276 760 420,83 126,29 2.130 0808 10 91

0808 10 93

0808 10 99 Appelen 61,30 2 597 482,80 126,22 427,55 13 740 47,19 93 554 142,25 42,69 2.140 Peren: 2.140.1 0808 20 31

0808 20 33

0808 20 35

0808 20 39 Peren - Nashi (Pyrus pyrifolia) 187,16 7 929 1 474,05 385,38 1 305,37 41 950 144,07 285 633 434,32 130,34 2.140.2 0808 20 31

0808 20 33

0808 20 35

0808 20 39 Andere 75,70 3 207 596,20 155,87 527,98 16 967 58,27 115 529 175,66 52,72 2.150 0809 10 00 Abrikozen 140,85 5 932 1 109,84 288,19 981,41 30 821 108,42 216 792 324,75 99,48 2.160 0809 20 10

0809 20 90 Kersen 151,28 6 386 1 193,65 309,95 1 053,40 33 046 116,27 232 934 349,44 106,23 2.170 ex 0809 30 00 Perziken 87,97 3 726 692,85 181,14 613,57 19 718 67,72 134 258 204,14 61,26 2.180 ex 0809 30 00 Nectarines 106,81 4 533 843,46 220,60 744,40 23 883 82,46 163 032 248,54 73,60 2.190 0809 40 11

0809 40 19 Pruimen 142,91 6 054 1 125,61 294,28 996,80 32 033 110,02 218 115 331,65 99,53 2.200 0810 10 10

0810 10 90 Aardbeien 148,56 6 294 1 170,10 305,91 1 036,20 33 299 114,37 226 735 344,76 103,46 2.205 0810 20 10 Frambozen 222,07 51 773 9 624,90 2 516,36 8 523,50 273 915 940,77 1 865 061 2 835,92 851,09 2.210 0810 40 30 Blauwe bosbessen (vruchten van de Vaccinium myrtillus) 145,50 6 146 1 147,96 298,25 1 012,17 31 366 111,57 224 360 336,22 101,95 2.220 0810 90 10 Kiwi's (Actinidia chinensis Planch.) 129,63 5 492 1 021,00 266,93 904,16 29 056 99,79 197 844 300,83 90,28 2.230 ex 0810 90 80 Granaatappels 54,65 2 307 431,24 111,97 380,57 11 938 42,00 84 154 126,24 38,38 2.240 ex 0810 90 80 Kaki-appels (daaronder begrepen Sharon-vrucht) 267,77 11 344 2 108,94 551,36 1 867,61 60 018 206,13 408 660 621,39 186,48 2.250 ex 0810 90 30 Litchis 235,15 9 951 1 853,49 482,89 1 643,55 52 168 181,28 359 505 544,31 164,23