Verordening (EEG) nr. 3553/92 van de Commissie van 9 december 1992 tot wijziging van Verordening (EEG) nr. 2219/92 houdende bepalingen ter uitvoering van de specifieke regeling voor de voorziening van Madeira met melk en zuivelprodukten en tot vaststelling van de voorzieningsbalans
Verordening (EEG) nr. 3553/92 van de Commissie van 9 december 1992 tot wijziging van Verordening (EEG) nr. 2219/92 houdende bepalingen ter uitvoering van de specifieke regeling voor de voorziening van Madeira met melk en zuivelprodukten en tot vaststelling van de voorzieningsbalans
VERORDENING (EEG) Nr. 3553/92 VAN DE COMMISSIE van 9 december 1992 tot wijziging van Verordening (EEG) nr. 2219/92 houdende bepalingen ter uitvoering van de specifieke regeling voor de voorziening van Madeira met melk en zuivelprodukten en tot vaststelling van de voorzieningsbalans
DE COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN,
Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap,
Gelet op Verordening (EEG) nr. 1600/92 van de Raad van 15 juni 1992 houdende specifieke maatregelen voor bepaalde landbouwprodukten ten behoeve van de Azoren en Madeira (1), en met name op artikel 10,
Overwegende dat bij Verordening (EEG) nr. 1696/92 van de Commissie (2), gewijzigd bij Verordening (EEG) nr. 2132/92 (3), met name de uitvoeringsbepalingen voor de specifieke regeling voor de voorziening van de Azoren en Madeira met bepaalde landbouwprodukten zijn vastgesteld;
Overwegende dat in bijlage II bij Verordening (EEG) nr. 2219/92 van de Commissie van 30 juli 1992 houdende bepalingen ter uitvoering van de specifieke regeling voor de voorziening van Madeira met melk en zuivelprodukten en tot vaststelling van de voorzieningsbalans (4), gewijzigd bij Verordening (EEG) nr. 3286/92 (5), de hoogte van de steun voor zuivelprodukten is vastgesteld; dat het wenselijk is de lijst van de in genoemde balans met GN-code 0406 opgenomen kaassoorten per 1 juli 1992 aan te vullen door toevoeging van GN-code 0406 90 89 en van de desbetreffende steun, om te zorgen voor de voorziening van de plaatselijke markten waar de betrokken kaassoorten gewoonlijk aftrek vinden;
Overwegende dat bij de Verordeningen (EEG) nr. 3290/92 (6) en (EEG) nr. 3408/92 (7) van de Commissie tot vaststelling van de restituties bij uitvoer in de sector melk en zuivelprodukten de restituties voor bepaalde zuivelprodukten zijn gewijzigd en dat, om rekening te houden met deze wijzigingen, het steunbedrag voor bepaalde in bijlage II bij Verordening (EEG) nr. 2219/92 bedoelde produkten dient te worden aangepast;
Overwegende dat de in deze verordening vervatte maatregelen in overeenstemming zijn met het advies van het Comité van beheer voor melk en zuivelprodukten,
HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:
Artikel 1
Bijlage II bij Verordening (EEG) nr. 2219/92 wordt vervangen door de bijlage bij deze verordening.
De bij GN-code 0406 90 89 vermelde steun is van toepassing met ingang van 1 juli 1992.
Artikel 2
Deze verordening treedt in werking op de derde dag volgende op die van haar bekendmaking in het Publikatieblad van de Europese Gemeenschappen. Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke Lid-Staat.
Gedaan te Brussel, 9 december 1992. Voor de Commissie
Ray MAC SHARRY
Lid van de Commissie
(1) PB nr. L 173 van 27. 6. 1992, blz. 1. (2) PB nr. L 179 van 1. 7. 1992, blz. 6. (3) PB nr. L 213 van 29. 7. 1992, blz. 25. (4) PB nr. L 218 van 1. 8. 1992, blz. 75. (5) PB nr. L 327 van 13. 11. 1992, blz. 15. (6) PB nr. L 327 van 13. 11. 1992, blz. 34. (7) PB nr. L 346 van 27. 11. 1992, blz. 33.
BIJLAGE
"BIJLAGE II
(in ecu/100 kg nettogewicht, behoudens andere vermeldingen)
GN-code Omschrijving Produktcode Aantekening Bedrag van de steun (1) (2) (3) (4) (5) 0401 Melk en room, niet ingedikt, zonder toegevoegde suiker of andere zoetstoffen (1): 0401 10 met een vetgehalte van niet meer dan 1 gewichtspercent: 0401 10 10 in verpakkingen met een netto-inhoud per onmiddellijke verpakking van niet meer dan 2 l 0401 10 10 000 (1) 6,36 0401 10 90 andere 0401 10 90 000 (1) 6,36 0401 20 met een vetgehalte van meer dan 1 doch niet meer dan 6 gewichtspercenten: met een vetgehalte van niet meer dan 3 gewichtspercenten: 0401 20 11 in verpakkingen met een netto-inhoud per onmiddellijke verpakking van niet meer dan 2 l: met een vetgehalte van niet meer dan 1,5 gewichtspercent 0401 20 11 100 (1) 6,36 met een vetgehalte van meer dan 1,5 gewichtspercent 0401 20 11 500 (1) 9,61 0401 20 19 andere: met een vetgehalte van niet meer dan 1,5 gewichtspercent 0401 20 19 100 (1) 6,36 met een vetgehalte van meer dan 1,5 gewichtspercent 0401 20 19 500 (1) 9,61 met een vetgehalte van meer dan 3 gewichtspercenten: 0401 20 91 in verpakkingen met een netto-inhoud per onmiddellijke verpakking van niet meer dan 2 l: met een vetgehalte van niet meer dan 4 gewichtspercenten 0401 20 91 100 (1) 12,65 met een vetgehalte van meer dan 4 gewichtspercenten 0401 20 91 500 (1) 14,67 0401 20 99 andere: met een vetgehalte van niet meer dan 4 gewichtspercenten 0401 20 99 100 (1) 12,65 met een vetgehalte van meer dan 4 gewichtspercenten 0401 20 99 500 (1) 14,67 0401 30 met een vetgehalte van meer dan 6 gewichtspercenten: met een vetgehalte van niet meer dan 21 gewichtspercenten: 0401 30 11 in verpakkingen met een netto-inhoud per onmiddellijke verpakking van niet meer dan 2 l: met een vetgehalte: van niet meer dan 10 gewichtspercenten 0401 30 11 100 (1) 18,72 van meer dan 10 doch niet meer dan 17 gewichtspercenten 0401 30 11 400 (1) 28,65 van meer dan 17 gewichtspercenten 0401 30 11 700 (1) 42,84 0401 30 19 andere: met een vetgehalte: van niet meer dan 10 gewichtspercenten 0401 30 19 100 (1) 18,72 van meer dan 10 doch niet meer dan 17 gewichtspercenten 0401 30 19 400 (1) 28,65 van meer dan 17 gewichtspercenten 0401 30 19 700 (1) 42,84 met een vetgehalte van meer dan 21 doch niet meer dan 45 gewichtspercenten: 0401 30 31 in verpakkingen met een netto-inhoud per onmiddellijke verpakking van niet meer dan 2 l: met een vetgehalte: van niet meer dan 35 gewichtspercenten 0401 30 31 100 (1) 50,94 van meer dan 35 doch niet meer dan 39 gewichtspercenten 0401 30 31 400 (1) 79,31 van meer dan 39 gewichtspercenten 0401 30 31 700 (1) 87,41 0401 30 39 andere: met een vetgehalte: van niet meer dan 35 gewichtspercenten 0401 30 39 100 (1) 50,94 van meer dan 35 doch niet meer dan 39 gewichtspercenten 0401 30 39 400 (1) 79,31 van meer dan 39 gewichtspercenten 0401 30 39 700 (1) 87,41 met een vetgehalte van meer dan 45 gewichtspercenten: 0401 30 91 in verpakkingen met een netto-inhoud per onmiddellijke verpakking van niet meer dan 2 l: met een vetgehalte: van niet meer dan 68 gewichtspercenten 0401 30 91 100 (1) 99,57 van meer dan 68 doch niet meer dan 80 gewichtspercenten 0401 30 91 400 (1) 146,17 van meer dan 80 gewichtspercenten 0401 30 91 700 (1) 170,49 0401 30 99 andere: met een vetgehalte: van niet meer dan 68 gewichtspercenten 0401 30 99 100 (1) 99,57 van meer dan 68 doch niet meer dan 80 gewichtspercenten 0401 30 99 400 (1) 146,17 van meer dan 80 gewichtspercenten 0401 30 99 700 (1) 170,49 ex 0402 Magere-melkpoeder met een vetgehalte van niet meer dan 1,5 gewichtspercent 0402 10 11 000
0402 10 19 000 (2) 65 ex 0402 Volle-melkpoeder met een vetgehalte van niet meer dan 27 gewichtspercenten 0402 21 11 900 (2) 115,00 ex 0405 Boter met een vetgehalte van 82 gewichtspercenten of meer 171,00 ex 0406 Kaas: 0406 90 23 Edam 135,35 0406 90 25 Tilsit 135,35 0406 90 77 Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Gouda, Havarti, Maribo en Samsoe 110,79 0406 90 79 Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nectaire, Saint-Paulin en Taleggio 114,71 0406 90 81 Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colbey en Monterey 130,00 0406 90 89 andere: met een vetgehalte berekend op de droge stof van minder dan 39 gewichtspercenten: met een vetgehalte berekend op de droge stof: van minder dan 5 gewichtspercenten en met een gehalte aan droge stof van 32 gewichtspercenten of meer 0406 90 89 100 (3) 89,49 van 5 of meer doch minder dan 19 gewichtspercenten en met een gehalte aan droge stof van 32 gewichtspercenten of meer 0406 90 89 200 (3) 98,13 van 19 of meer doch minder dan 39 gewichtspercenten en met een vochtgehalte berekend op de vetvrije kaasmassa van 62 gewichtspercenten of minder 0406 90 89 300 (3) 110,79 met een vetgehalte berekend op de droge stof van 39 gewichtspercenten of meer: kazen geproduceerd uit wei 0406 90 89 910 - andere kaassoorten met een vochtgehalte berekend op de vetvrije kaasmassa: 0406 90 89 (vervolg)
van meer dan 47 doch niet meer dan 52 gewichtspercenten: Idiasabal, Manchego, Roncal, uitsluitend gefabriceerd uit schape- en/of geitemelk 0406 90 89 951 (3) 151,00 andere 0406 90 89 959 (3) 130,00 van meer dan 52 doch niet meer dan 62 gewichtspercenten: Maasdam 0406 90 89 971 (3) 135,35 Manouri met een vetgehalte van 30 gewichtspercenten of meer 0406 90 89 972 (3) 47,97 andere 0406 90 89 979 (3) 135,35 van meer dan 62 gewichtspercenten 0406 90 89 990 -
(1) Wanneer het een mengprodukt behorende tot deze onderverdeling betreft dat toegevoegde wei en/of lactose en/of caseïne en/of caseïnaten bevat, wordt geen steun toegekend.
Bij de vervulling van de douaneformaliteiten is de belanghebbende verplicht in de daartoe voorgeschreven verklaring aan te geven of al dan niet wei en/of lactose en/of caseïne en/of caseïnaten aan het produkt zijn toegevoegd.
(2) Voor de berekening van het vetgehalte in gewichtspercenten wordt het gewicht van de toegevoegde melkvreemde stoffen en/of wei en/of lactose en/of caseïne en/of caseïnaten niet in aanmerking genomen.
Wanneer het een mengprodukt behorende tot deze onderverdeling betreft dat toegevoegde wei en/of lactose en/of caseïne en/of caseïnaten bevat, wordt het gedeelte dat de toegevoegde wei en/of lactose en/of caseïne en/of caseïnaten vertegenwoordigt niet in aanmerking genomen voor de berekening van het bedrag van de steun.
Bij de vervulling van de douaneformaliteiten is de belanghebbende verplicht in de daartoe voorgeschreven verklaring aan te geven, of al dan niet wei en/of lactose en/of caseïne en/of caseïnaten aan het produkt zijn toegevoegd en indien toegevoegd:
- het werkelijke gehalte in gewichtspercenten aan toegevoegde wei en/of lactose en/of caseïne en/of caseïnaten per 100 kg eindprodukt
en, bovendien,
- het lactosegehalte van de toegevoegde wei.
(3) Indien de kaas is verpakt in onmiddellijke verpakkingen welke eveneens vloeibare bewaringsmiddelen zoals pekel bevatten, wordt de steun toegekend voor het nettogewicht na aftrek van het gewicht van deze vloeibare bewaringsmiddelen."