Voor het visseizoen 2010 worden de bedragen van de steun voor verkoopuitstel als bedoeld in artikel 23 van Verordening (EG) nr. 104/2000, en die van de forfaitaire steun als bedoeld in artikel 24, lid 4, van die verordening, vastgesteld als aangegeven in de bijlage bij de onderhavige verordening.
Verordening (EU) nr. 1279/2009 van de Commissie van 22 december 2009 tot vaststelling van het bedrag van de steun voor verkoopuitstel en van de forfaitaire premie voor bepaalde visserijproducten voor het visseizoen 2010
Verordening (EU) nr. 1279/2009 van de Commissie van 22 december 2009 tot vaststelling van het bedrag van de steun voor verkoopuitstel en van de forfaitaire premie voor bepaalde visserijproducten voor het visseizoen 2010
DE EUROPESE COMMISSIE,
Gelet op het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,
Gelet op Verordening (EG) nr. 104/2000 van de Raad van 17 december 1999 houdende een gemeenschappelijke ordening der markten in de sector visserijproducten en producten van de aquacultuur(1),
Gelet op Verordening (EG) nr. 2814/2000 van de Commissie van 21 december 2000 tot vaststelling van de uitvoeringsbepalingen voor Verordening (EG) nr. 104/2000 van de Raad wat betreft de toekenning van steun voor verkoopuitstel van bepaalde visserijproducten(2), en met name op artikel 5,
Gelet op Verordening (EG) nr. 939/2001 van de Commissie van 14 mei 2001 tot vaststelling van uitvoeringsbepalingen van Verordening (EG) nr. 104/2000 van de Raad met betrekking tot de toekenning van forfaitaire steun voor bepaalde visserijproducten(3), en met name op artikel 5,
Overwegende hetgeen volgt:
Bij Verordening (EG) nr. 104/2000 is bepaald dat steun wordt toegekend voor het uit de markt nemen van hoeveelheden van bepaalde verse producten die ofwel met het oog op stabilisatie worden bewerkt en vervolgens opgeslagen, ofwel worden verduurzaamd.
De steun moet voor de producentenorganisaties een voldoende stimulans vormen om uit de markt genomen producten te verwerken of te verduurzamen, en aldus vernietiging ervan te voorkomen.
Het bedrag van de steun moet zodanig worden vastgesteld dat het evenwicht op de markt voor de betrokken producten niet wordt verstoord en dat de concurrentieverhoudingen niet worden scheefgetrokken.
Het bedrag van de steun mag niet hoger zijn dan de gedurende het visseizoen dat aan het betrokken visseizoen voorafgaat, in de Europese Unie geconstateerde technische en financiële kosten van de verrichtingen die noodzakelijk zijn voor stabilisatie en opslag.
De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Comité van beheer voor visserijproducten,
HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:
Artikel 1
Artikel 2
Deze verordening treedt in werking op de dag volgende op die van haar bekendmaking in het Publicatieblad van de Europese Unie.
Zij is van toepassing met ingang van 1 januari 2010.
Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.
Gedaan te Brussel, 22 december 2009.
Voor de Commissie
De voorzitter
José Manuel Barroso
BIJLAGE
1. Bedrag van de steun voor verkoopuitstel voor de producten van bijlage I, delen A en B, en voor tong (Solea spp.) van bijlage I, deel C, bij Verordening (EG) nr. 104/2000
Soorten bewerkingen als bedoeld in artikel 23 van Verordening (EG) nr. 104/2000 Steun (in EUR/ton) 1 2
I. Invriezen en opslag van de producten, in gehele staat, ontdaan van ingewanden en met kop, of versneden
— Sardines van de soort Sardina pilchardus
359
— Andere soorten
291
II. Fileren, invriezen en opslag
395
III. Zouten en/of drogen en opslag van de producten, in gehele staat, ontdaan van ingewanden en met kop, in moten gesneden of gefileerd
277
IV. Marineren en opslag
260
2. Bedrag van de steun voor verkoopuitstel voor de overige producten van bijlage I, deel C, bij Verordening (EG) nr. 104/2000
Soorten bewerkingen als bedoeld in artikel 23 van Verordening (EG) nr. 104/2000 Product Steun (in EUR/ton) 1 2 3
I. Invriezen en opslag
Langoustine (Nephrops norvegicus)
327
Langoustinestaarten (Nephrops norvegicus)
248
II. Verwijdering van de kop, invriezen en opslag
Langoustine (Nephrops norvegicus)
293
III. Koken, invriezen en opslag
Langoustine (Nephrops norvegicus)
327
Noordzeekrab (Cancer pagurus)
248
IV. Pasteuriseren en opslag
Noordzeekrab (Cancer pagurus)
392
V. Bewaring in bassins of kooien
Noordzeekrab (Cancer pagurus)
210
3. Bedrag van de forfaitaire steun voor de producten van bijlage IV bij Verordening (EG) nr. 104/2000
Soorten bewerkingen Steun (in EUR/ton)
I. Invriezen en opslag van de producten, in gehele staat, ontdaan van ingewanden en met kop, of versneden
291
II. Fileren, invriezen en opslag
395