Home

Voorstel voor een Verordening van de Raad tot vaststelling van autonome overgangsmaatregelen voor de invoer van bepaalde verwerkte landbouwproducten van oorsprong uit de Tsjechische Republiek en de uitvoer van bepaalde verwerkte landbouwproducten naar de Tsjechische Republiek

Voorstel voor een Verordening van de Raad tot vaststelling van autonome overgangsmaatregelen voor de invoer van bepaalde verwerkte landbouwproducten van oorsprong uit de Tsjechische Republiek en de uitvoer van bepaalde verwerkte landbouwproducten naar de Tsjechische Republiek

Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD tot vaststelling van autonome overgangsmaatregelen voor de invoer van bepaalde verwerkte landbouwproducten van oorsprong uit de Tsjechische Republiek en de uitvoer van bepaalde verwerkte landbouwproducten naar de Tsjechische Republiek

(door de Commissie ingediend)

TOELICHTING

De Commissie was ingevolge richtsnoeren van de Raad gemachtigd onderhandelingen met de Tsjechische Republiek aan te gaan om, met het oog op de toetreding, de handelsregeling voor verwerkte landbouwproducten te verbeteren. Deze onderhandelingen leidden tot een handelsovereenkomst tussen de Europese Commissie en de Tsjechische Republiek, die op 1 juni 2003 in werking zal treden. Voor de Gemeenschap zijn in deze overeenkomst voor sommige verwerkte landbouwproducten concessies in de vorm van een volledige liberalisatie van de handel en voor andere rechtenvrije contingenten ingevoerd; voor invoer buiten deze contingenten blijven de huidige handelsbepalingen van protocol nr. 3 bij de Europaovereenkomst tussen de Europese Gemeenschappen en de Tsjechische Republiek van toepassing. De concessies van de Gemeenschap worden verleend mits de Tsjechische Republiek overeenkomstige concessies aan de Gemeenschap verleent. Om gevolg te geven aan deze overeenkomst moet de Gemeenschap bepaalde autonome maatregelen betreffende de invoer van bepaalde verwerkte landbouwproducten van oorsprong uit de Tsjechische Republiek goedkeuren.

2003/0101 (ACC)

Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD tot vaststelling van autonome overgangsmaatregelen voor de invoer van bepaalde verwerkte landbouwproducten van oorsprong uit de Tsjechische Republiek en de uitvoer van bepaalde verwerkte landbouwproducten naar de Tsjechische Republiek

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap, en met name op artikel 133,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

(1) Bij protocol nr. 3 van de Europaovereenkomst tussen de Europese Gemeenschappen en de Tsjechische Republiek, die is goedgekeurd bij Besluit 94/910/EG, EGKS, Euratom van de Raad en de Commissie van 19 december 1994 inzake de sluiting van de Europaovereenkomst waarbij een associatie tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten, enerzijds, en de Tsjechische Republiek, anderzijds [1], zijn tariefconcessies voorzien voor verwerkte landbouwproducten van oorsprong uit de Tsjechische Republiek. Protocol nr. 3 is gewijzigd bij het protocol tot aanpassing van de handelsaspecten van de Europaovereenkomst met de Tsjechische Republiek [2], hierna het "aanpassingsprotocol" genoemd, dat is goedgekeurd bij Besluit 98/707/EG van de Raad [3].

[1] PB L 360 van 31.12.1994, blz. 1.

[2] PB L 341 van 16.12.1998, blz. 3.

[3] PB L 341 van 16.12.1998, blz. 1.

(2) Er is onlangs een handelsovereenkomst tot wijziging van protocol nr. 3 gesloten. De overeenkomst, die uiterlijk op 1 juni 2003 in werking moet treden, heeft ten doel de economische convergentie met het oog op de toetreding van de Tsjechische Republiek tot de Europese Unie te verbeteren. Voor de Gemeenschap zijn in die overeenkomst voor sommige verwerkte landbouwproducten tariefconcessies in de vorm van een volledige liberalisatie van de handel en voor andere rechtenvrije contingenten neergelegd. Voor invoer buiten deze contingenten blijven de bepalingen van protocol nr. 3 van toepassing.

(3) De goedkeuringsprocedure voor een besluit tot wijziging van het aanpassingsprotocol zal niet tijdig zijn afgerond, zodat dit niet op 1 juni 2003 in werking kan treden. Derhalve moet op autonome basis worden voorzien in de toepassing van de aan de Tsjechische Republiek verleende tariefconcessies vanaf 1 juni 2003.

(4) Op de invoer van bepaalde verwerkte landbouwproducten worden geen douanerechten toegepast en voor andere moeten rechtenvrije contingenten worden geopend.

(5) Verordening (EG) nr. 2359/2002 van de Commissie van 27 december 2002 tot opening voor het jaar 2003 van tariefcontingenten voor de invoer in de Europese Gemeenschap van bepaalde goederen van oorsprong uit de Tsjechische Republiek, Roemenië en Slowakije [4] blijft van toepassing voor bepaalde onder protocol nr. 3 vallende goederen die niet in deze verordening zijn opgenomen.

[4] PB L 351 van 28.12.2002, blz. 51.

(6) Op verwerkte landbouwproducten die onder protocol nr. 3 vallen, maar die niet in deze verordening worden genoemd, of waarvoor de bij deze verordening geopende contingenten zijn uitgeput, blijven de handelsbepalingen van protocol nr. 3 van toepassing.

(7) Niet onder bijlage I bij het Verdrag vallende verwerkte landbouwproducten komen niet voor uitvoerrestituties uit hoofde van Verordening (EG) nr. 1520/2000 van de Commissie van 13 juli 2000 tot vaststelling van de gemeenschappelijke uitvoeringsbepalingen voor de regeling aangaande de toekenning van restituties bij uitvoer en de criteria voor de vaststelling van het restitutiebedrag betreffende bepaalde landbouwproducten, uitgevoerd in de vorm van goederen die niet onder bijlage I van het Verdrag vallen [5], in aanmerking.

[5] PB L 177 van 15.7.2000, blz. 1. Laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 1052/2002 van de Commissie (PB L 160 van 18.6.2002, blz. 16).

(8) Verordening (EEG) nr. 2454/93 van de Commissie van 2 juli 1993 houdende vaststelling van enkele bepalingen ter uitvoering van Verordening (EEG) nr. 2913/92 van de Raad tot vaststelling van het communautair douanewetboek [6] bevat een regeling voor het beheer van tariefcontingenten. De bij deze verordening geopende tariefcontingenten moeten door de communautaire autoriteiten en de lidstaten overeenkomstig deze regeling worden beheerd.

[6] PB L 253 van 11.10.1993, blz. 1. Laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 444/2002 (PB L 68 van 12.3.2002, blz. 11).

(9) De voor de uitvoering van deze verordening noodzakelijke maatregelen moeten worden vastgesteld overeenkomstig Besluit 1999/468/EG van de Raad van 28 juni 1999 tot vaststelling van de voorwaarden voor de uitoefening van de aan de Commissie verleende uitvoeringsbevoegdheden, [7]

[7] PB L 184 van 17.7.1999, blz. 23.

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

De invoer in de Gemeenschap van de in bijlage I vermelde verwerkte landbouwproducten van oorsprong uit de Tsjechische Republiek wordt vanaf 1 juni 2003 vrijgesteld van douanerechten en heffingen van gelijke werking.

Artikel 2

1. De invoer in de Gemeenschap van de in bijlage II vermelde verwerkte landbouwproducten van oorsprong uit de Tsjechische Republiek wordt vrijgesteld van douanerechten en heffingen van gelijke werking, op het niveau en binnen de beperkingen van de in die bijlage genoemde jaarlijkse communautaire tariefcontingenten.

2. Voor 2003 wordt de omvang van de in bijlage II genoemde contingenten evenredig met de reeds verstreken maanden verlaagd.

Artikel 3

Niet in bijlage I bij het Verdrag genoemde verwerkte landbouwproducten die naar de Tsjechische Republiek worden uitgevoerd, komen niet voor uitvoerrestituties uit hoofde van Verordening (EG) nr. 1520/2000 in aanmerking.

Artikel 4

Op verwerkte landbouwproducten die niet onder bijlage I of bijlage II vallen of waarvoor de in bijlage II genoemde contingenten zijn uitgeput, blijven de bepalingen van protocol nr. 3 van toepassing.

Artikel 5

Op het onder volgnummer 09.5417 geopende tariefcontingent voor producten die niet onder bijlage I of bijlage II vallen, blijft Verordening (EG) nr. 2359/2002 van toepassing.

Artikel 6

De Commissie kan de in de artikelen 1, 2 en 3 bedoelde maatregelen overeenkomstig de procedure van artikel 8 schorsen wanneer de Tsjechische Republiek de overeengekomen wederzijdse preferenties niet toepast.

Artikel 7

De in bijlage II genoemde tariefcontingenten worden door de Commissie beheerd overeenkomstig de artikelen 308 bis, 308 ter en 308 quater van Verordening (EEG) nr. 2454/93.

Artikel 8

1. De Commissie wordt bijgestaan door het in artikel 16, lid 1, van Verordening (EG) nr. 3448/93 van de Raad [8] bedoelde comité, hierna "het comité" genoemd.

[8] PB L 318 van 20.12.1993, blz. 18. Laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 2580/2000 (PB L 298 van 25.11.2000, blz. 5).

2. Wanneer naar dit lid wordt verwezen, zijn de artikelen 4 en 7 van Besluit 1999/468/EG van toepassing. De in artikel 4, lid 3, van Besluit 1999/468/EG bedoelde termijn bedraagt één maand.

3. Het comité stelt zijn reglement van orde vast.

Artikel 9

Deze verordening treedt in werking op de derde dag volgende op die van haar bekendmaking in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Zij is van toepassing vanaf 1 juni 2003.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel,

Voor de Raad

De Voorzitter

[...]

BIJLAGE I Verwerkte landbouwproducten die bij invoer in de Gemeenschap zijn vrijgesteld van douanerechten en heffingen van gelijke werking

GN-code // Omschrijving

(1) // (2)

0403 // Karnemelk, gestremde melk en room, yoghurt, kefir en andere gegiste of aangezuurde melk en room, ook indien ingedikt, met toegevoegde suiker of andere zoetstoffen, gearomatiseerd of met toegevoegde vruchten of cacao:

0403 10 // -yoghurt:

// --gearomatiseerd of met toegevoegde vruchten of cacao:

// ---in poeder, in korrels of in andere vaste vorm en met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen:

0403 10 53 // ----van meer dan 1,5 doch niet meer dan 27 gewichtspercenten

0403 10 59 // ----van meer dan 27 gewichtspercenten

// ---andere, met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen

0403 90 // -andere:

// --gearomatiseerd of met toegevoegde vruchten of cacao:

// ---in poeder, in korrels of in andere vaste vorm en met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen:

0403 90 71 // ----van niet meer dan 1,5 gewichtspercent

0403 90 73 // ----van meer dan 1,5 doch niet meer dan 27 gewichtspercenten

0403 90 79 // ----van meer dan 27 gewichtspercenten

// ---andere, met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen:

0403 90 91 // ----van niet meer dan 3 gewichtspercenten

0403 90 93 // ----van meer dan 3 doch niet meer dan 6 gewichtspercenten

0403 90 99 // ----van meer dan 6 gewichtspercenten

0405 // Boter en andere van melk afkomstige vetstoffen; zuivelpasta's:

0405 20 // -zuivelpasta's:

0405 20 10 // --met een vetgehalte van 39 of meer gewichtspercenten doch minder dan 60 gewichtspercenten

0501 00 00 // Mensenhaar, onbewerkt, ook indien gewassen of ontvet; afval van mensenhaar

0502 // Haar van varkens of van wilde zwijnen; dassenhaar en ander dierlijk haar, voor borstelwerk; afval van dit haar:

0502 10 00 // -haar van varkens of van wilde zwijnen en afval van dit haar

0502 90 00 // -ander

0503 00 00 // Paardenhaar (crin) en afval van paardenhaar, ook indien in vliezen, al dan niet op een onderlaag

0505 // Vogelhuiden en andere delen van vogels, met veren of dons bezet, veren en delen van veren (ook indien bijgesneden) en dons, ruw, gereinigd, ontsmet of op andere wijze behandeld ter voorkoming van bederf, doch niet verder bewerkt; poeder en afval, van veren of van delen van veren:

0505 10 // -veren van de soorten die als opvulmateriaal worden gebruikt; dons:

0505 10 10 // --ruw

0505 10 90 // --andere

0505 90 00 // -andere

0506 // Beenderen en hoornpitten, ruw, ontvet of eenvoudig voorbehandeld (doch niet in vorm gesneden), met zuur behandeld of ontdaan van gelatine; poeder en afval van deze stoffen:

0506 10 00 // -osseïne en met zuur behandelde beenderen

0506 90 00 // -andere

0507 // Ivoor, schildpad, walvisbaarden (walvisbaardhaar daaronder begrepen), horens, geweien, hoeven, nagels, klauwen en snavels, ruw of eenvoudig voorbehandeld, doch niet in vorm gesneden; poeder en afval van deze stoffen:

0507 10 00 // -ivoor; poeder en afval, van ivoor

0507 90 00 // -andere

0508 00 00 // Koraal en dergelijke stoffen, ruw of eenvoudig voorbehandeld, doch niet verder bewerkt; schelpen en schalen, van schaaldieren, van weekdieren of van stekelhuidigen, alsmede rugplaten van inktvissen, ruw of eenvoudig voorbehandeld, doch niet in vorm gesneden, alsmede poeder en afval van deze stoffen

0509 00 // Echte sponsen:

0509 00 10 // -ruw

0509 00 90 // -andere

0510 00 00 // Grijze amber, bevergeil, civet en muskus; Spaanse vlieg; gal, ook indien gedroogd; klieren en andere stoffen van dierlijke oorsprong, die worden gebruikt voor het bereiden van farmaceutische producten, vers, gekoeld, bevroren of anderszins voorlopig geconserveerd

0710 // Groenten, ook indien gestoomd of in water gekookt, bevroren:

0710 40 00 // -suikermaïs

0711 // Groenten, voorlopig verduurzaamd (bijvoorbeeld door middel van zwaveldioxide of in water waaraan, voor het voorlopig verduurzamen, zout, zwavel of andere stoffen zijn toegevoegd), doch als zodanig niet geschikt voor dadelijke consumptie:

0711 90 // -andere groenten; mengsels van groenten:

// --groenten:

0711 90 30 // ---suikermaïs

GN-code // Omschrijving

(1) // (2)

0903 00 00 // Maté

1302 // Plantensappen en plantenextracten; pectinestoffen, pectinaten en pectaten; agar-agar en andere uit plantaardige producten verkregen plantenslijmen en bindmiddelen, ook indien gewijzigd:

// -plantensappen en plantenextracten:

1302 12 00 // --van zoethout

1302 13 00 // --van hop

1302 14 00 // --van pyretrum of van wortels van rotenon bevattende planten

1302 19 // --andere:

1302 19 30 // ---plantenextracten, onderling vermengd, voor de vervaardiging van dranken of van producten voor menselijke consumptie

// ---andere:

1302 19 91 // ----voor medicinaal gebruik

1302 20 // -pectinestoffen, pectinaten en pectaten:

1302 20 10 // --in droge toestand

1302 20 90 // --andere

// -plantenslijmen en bindmiddelen, ook indien gewijzigd, verkregen uit plantaardige producten:

1302 31 00 // --agar-agar

1302 32 // --plantenslijmen en bindmiddelen, ook indien gewijzigd, uit sint-jansbrood, uit sint-jansbroodpitten of uit guarzaden:

1302 32 10 // ---uit sint-jansbrood of uit sint-jansbroodpitten

1401 // Plantaardige stoffen van de soort hoofdzakelijk gebruikt in de mandenmakerij of voor vlechtwerk (bijvoorbeeld bamboe, rotting, riet, bies, teen, raffia, lindebast, alsmede gezuiverd, gebleekt of geverfd stro van graangewassen):

1401 10 00 // -bamboe

1401 20 00 // -rotting

1401 90 00 // -andere

1402 00 00 // Plantaardige stoffen van de soort hoofdzakelijk gebruikt als opvulmateriaal (bijvoorbeeld kapok, plantenhaar ("crin végétal"), zeegras), ook indien in vliezen, al dan niet bevestigd op een onderlaag of tussen twee lagen, van andere stof

1403 00 00 // Plantaardige stoffen van de soort hoofdzakelijk gebruikt voor het vervaardigen van bezems en van borstels (bijvoorbeeld sorghopluimen en -stro, piassava, hondsgras, istle), ook indien in wrongen of in bosjes

1404 // Plantaardige producten, elders genoemd noch elders onder begrepen:

1404 10 00 // -ruw plantaardig materiaal van de soort hoofdzakelijk gebruikt als verf- of looistof

1404 20 00 // -katoenlinters

1404 90 00 // -andere

1505 // Wolvet en daaruit verkregen vetstoffen, lanoline daaronder begrepen:

1505 00 10 // -ruw wolvet

1505 00 90 // -andere

1506 00 00 // Andere dierlijke vetten en oliën, alsmede fracties daarvan, ook indien geraffineerd, doch niet chemisch gewijzigd

1515 // Andere plantaardige vetten en vette oliën (jojobaolie daaronder begrepen), alsmede fracties daarvan, ook indien geraffineerd, doch niet chemisch gewijzigd:

1515 90 15 // --jojobaolie, oiticicaolie; myricawas en japanwas; fracties van deze producten

1516 // Dierlijke en plantaardige vetten en oliën, alsmede fracties daarvan, geheel of gedeeltelijk gehydrogeneerd, veresterd, opnieuw veresterd of geëlaïdiniseerd, ook indien geraffineerd, doch niet verder bereid:

1516 20 // -plantaardige vetten en oliën, alsmede fracties daarvan:

1516 20 10 // --gehydrogeneerde ricinusolie, zogenaamde "opal wax"

1517 // Margarine; mengsels en bereidingen, voor menselijke consumptie, van dierlijke of plantaardige vetten of oliën of van fracties van verschillende vetten en oliën bedoeld bij dit hoofdstuk, andere dan de vetten en oliën of fracties daarvan, bedoeld bij post 1516:

1517 10 // -margarine, andere dan vloeibare margarine:

1517 10 10 // --met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen van meer dan 10 doch niet meer dan 15 gewichtspercenten

1517 90 // -andere:

1517 90 10 // --met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen van meer dan 10 doch niet meer dan 15 gewichtspercenten

// --andere:

1517 90 93 // ---mengsels en bereidingen voor menselijke consumptie van de soorten gebruikt als preparaten voor het insmeren van bakvormen

GN-code // Omschrijving

(1) // (2)

1518 00 // Standolie en andere dierlijke of plantaardige oliën, alsmede fracties daarvan, gekookt, geoxideerd, gedehydreerd, gezwaveld, geblazen of op andere wijze chemisch gewijzigd, andere dan die bedoeld bij post 1516; mengsels en bereidingen van dierlijke of plantaardige vetten of oliën of van fracties van verschillende vetten en oliën bedoeld bij dit hoofdstuk, niet geschikt voor menselijke consumptie, elders genoemd noch elders onder begrepen:

1518 00 10 // -linoxyne

// -andere:

1518 00 91 // --standolie en andere dierlijke of plantaardige oliën, alsmede fracties daarvan, gekookt, geoxideerd, gedehydreerd, gezwaveld, geblazen of op andere wijze chemisch gewijzigd, andere dan die bedoeld bij post 1516

// --andere:

1518 00 95 // ---mengsels en bereidingen van dierlijke vetten en oliën of van dierlijke en plantaardige vetten en oliën, alsmede fracties daarvan, niet geschikt voor menselijke consumptie

1518 00 99 // ---andere

1520 00 00 // Ruwe glycerol; glycerolwater en glycerollogen

1521 // Plantaardige was (andere dan triglyceriden), bijenwas, was van andere insecten, alsmede walschot (spermaceti), ook indien geraffineerd of gekleurd:

1521 10 00 // -plantaardige was

1521 90 // -andere:

1521 90 10 // --walschot (spermaceti), ruw of geraffineerd, ook indien gekleurd

// --bijenwas en was van andere insecten, ook indien gekleurd:

1521 90 91 // ---ruw

1521 90 99 // ---andere

1522 00 // Dégras; afvallen, afkomstig van de behandeling van vetstoffen of van dierlijke of plantaardige was:

1522 00 10 // -dégras

1702 // Andere suiker, chemisch zuivere lactose, maltose, glucose en fructose (levulose) daaronder begrepen, in vaste vorm; suikerstroop, niet gearomatiseerd en zonder toegevoegde kleurstoffen; kunsthonig, ook indien met natuurhonig vermengd; karamel:

1702 50 00 // -chemisch zuivere fructose

1702 90 // -andere, invertsuiker daaronder begrepen en andere suiker en suikerstropen die in droge toestand 50 gewichtspercenten fructose bevatten:

1702 90 10 // --chemisch zuivere maltose

1704 // Suikerwerk zonder cacao (witte chocolade daaronder begrepen):

1704 10 // -kauwgom, ook indien bedekt met een laagje suiker:

// --met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) van minder dan 60 gewichtspercenten:

1704 10 11 // ---in de vorm van stroken

1704 10 19 // ---andere

// --met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) van 60 of meer gewichtspercenten:

1704 10 91 // ---in de vorm van stroken

1704 10 99 // ---andere

1704 90 // -ander:

1704 90 10 // --zoethoutextract (drop), bevattende meer dan 10 gewichtspercenten sacharose, zonder andere toegevoegde stoffen

1704 90 30 // --witte chocolade

// --ander:

1704 90 51 // ---pasta's en spijs, marsepein daaronder begrepen, in een onmiddellijke verpakking met een netto-inhoud van 1 kg of meer

1704 90 55 // ---keelpastilles en hoestbonbons

1704 90 61 // ---dragees en dergelijke met een suikerlaag omhulde artikelen

// ---ander:

1704 90 65 // ----gom- en geleiproducten, vruchtenpasta's toebereid als suikergoed daaronder begrepen

1704 90 71 // ----zuurtjes en dergelijk hardgekookt suikerwerk, ook indien gevuld

1704 90 75 // ----karamels, toffees en dergelijke

// ----ander:

1704 90 81 // -----verkregen door samenpersing

Ex 1704 90 99 (Taric-code 1704 90 99 10) // -----andere (met uitzondering van producten met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) van 70 of meer gewichtspercenten)

1803 // Cacaopasta, ook indien ontvet:

1803 10 00 // -niet ontvet

1803 20 00 // -geheel of gedeeltelijk ontvet

1804 00 00 // Cacaoboter, cacaovet en cacao-olie

GN-code // Omschrijving

(1) // (2)

1805 00 00 // Cacaopoeder, zonder toegevoegde suiker of andere zoetstoffen

1806 // Chocolade en andere bereidingen voor menselijke consumptie die cacao bevatten:

1806 10 // -cacaopoeder, waaraan suiker of andere zoetstoffen zijn toegevoegd:

1806 10 15 // --geen sacharose bevattend of met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) of met een isoglucosegehalte, berekend als sacharose, van minder dan 5 gewichtspercenten

1806 10 20 // --met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) of met een isoglucosegehalte, berekend als sacharose, van 5 of meer doch minder dan 65 gewichtspercenten

1806 10 30 // --met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) of met een isoglucosegehalte, berekend als sacharose, van 65 of meer doch minder dan 80 gewichtspercenten

1806 20 // -andere bereidingen, hetzij in blokken of in staven, met een gewicht van meer dan 2 kg, hetzij in vloeibare toestand of in de vorm van pasta, poeder, korrels of dergelijke, in recipiënten of in andere verpakkingen, met een inhoud per onmiddellijke verpakking van meer dan 2 kg:

1806 20 10 // --met een gehalte aan cacaoboter van 31 of meer gewichtspercenten of met een totaalgehalte aan cacaoboter en van melk afkomstige vetstoffen van 31 of meer gewichtspercenten

1806 20 30 // --met een totaalgehalte aan cacaoboter en van melk afkomstige vetstoffen van 25 of meer doch minder dan 31 gewichtspercenten

// --andere:

1806 20 50 // ---met een gehalte aan cacaoboter van 18 of meer gewichtspercenten

1806 20 70 // ---zogenaamde "chocolate milk crumb"

Ex 1806 20 80 (Taric-code 1806 20 80 10) // ---cacaofantasie (met uitzondering van producten met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) van 70 of meer gewichtspercenten)

Ex 1806 20 95 (Taric-code 1806 20 95 10) // ---andere (met uitzondering van producten met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) van 70 of meer gewichtspercenten)

// -andere, in de vorm van tabletten, staven of repen:

1806 31 00 // --gevuld

1806 32 // --niet gevuld:

1806 32 10 // ---met toegevoegde granen, noten of andere vruchten

1806 32 90 // ---andere

1806 90 // -andere:

// --chocolade en chocoladewerken:

// ---bonbons of pralines, ook indien gevuld:

1806 90 11 // ----alcohol bevattend

1806 90 19 // ----andere

// ---andere:

1806 90 31 // ----gevuld

1806 90 39 // ----niet gevuld

1806 90 50 // --suikerwerk en overeenkomstige bereidingen op basis van suiker vervangende stoffen, die cacao bevatten

1806 90 60 // --boterhampasta die cacao bevat

1806 90 70 // --bereidingen voor dranken, die cacao bevatten

Ex 1806 90 90 (Taric-code 1806 90 90 11 en 1806 90 90 91) // --andere (met uitzondering van producten met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) van 70 of meer gewichtspercenten)

1901 // Moutextract; bereidingen voor menselijke consumptie van meel, gries, griesmeel, zetmeel of moutextract, geen of minder dan 40 gewichtspercenten cacao bevattend, berekend op een geheel ontvette basis, elders genoemd noch elders onder begrepen; bereidingen voor menselijke consumptie van producten bedoeld bij de posten 0401 tot en met 0404, geen of minder dan 5 gewichtspercenten cacao bevattend, berekend op een geheel ontvette basis, elders genoemd noch elders onder begrepen:

1901 10 00 // -bereidingen voor de voeding van kinderen, opgemaakt voor de verkoop in het klein

1901 20 00 // -mengsels en deeg, voor de bereiding van bakkerswaren bedoeld bij post 1905

1901 90 // -andere:

// --moutextract:

1901 90 11 // ---met een gehalte aan droge stof van 90 of meer gewichtspercenten

1901 90 19 // ---ander

// --andere:

1901 90 91 // ---bevattende geen van melk afkomstige vetstoffen, sacharose, isoglucose, glucose of zetmeel, of bevattende minder dan 1,5 gewichtspercent van melk afkomstige vetstoffen, minder dan 5 gewichtspercenten sacharose (het gehalte aan invertsuiker daaronder begrepen) of isoglucose, minder dan 5 gewichtspercenten glucose of zetmeel, met uitzondering van bereidingen in poeder voor menselijke consumptie van producten bedoeld bij de posten 0401 tot en met 0404

GN-code // Omschrijving

(1) // (2)

1902 // Deegwaren, ook indien gekookt of gevuld (met vlees of andere zelfstandigheden) dan wel op andere wijze bereid, zoals spaghetti, macaroni, noedels, lasagne, gnocchi, ravioli en cannelloni; koeskoes, ook indien bereid:

// -deegwaren, niet gekookt, noch gevuld of op andere wijze bereid

1902 20 // -gevulde deegwaren (ook indien gekookt of op andere wijze bereid):

// --andere:

1902 20 99 // ---andere

1902 30 // -andere deegwaren:

1902 30 10 // --gedroogd

1902 30 90 // --andere

1902 40 // -koeskoes:

1902 40 10 // --niet bereid

1902 40 90 // --andere

1903 00 00 // Tapioca en soortgelijke producten bereid uit zetmeel, in de vorm van vlokken, korrels, parels en dergelijke

1904 // Graanpreparaten verkregen door poffen of door roosteren (bijvoorbeeld cornflakes); granen (andere dan maïs) in de vorm van korrels of in de vorm van vlokken of van andere bewerkte korrels (met uitzondering van meel, gries en griesmeel), voorgekookt of op andere wijze bereid, elders genoemd noch elders onder begrepen:

1904 10 // -graanpreparaten verkregen door poffen of door roosteren:

1904 10 10 // --op basis van maïs

1904 10 30 // --op basis van rijst

1904 10 90 // --andere

1904 20 // -bereidingen voor menselijke consumptie verkregen uit ongeroosterde graanvlokken of uit mengsels van ongeroosterde graanvlokken en geroosterde graanvlokken of gepofte granen:

1904 20 10 // --bereidingen van de soort "Müsli", op basis van niet geroosterde graanvlokken

// --andere:

1904 20 91 // ---op basis van maïs

1904 20 95 // ---op basis van rijst

1904 20 99 // ---andere

1904 30 00 // -bulgurtarwe

1904 90 // -andere:

1904 90 10 // --rijst

1904 90 80 // --andere

1905 // Brood, gebak, biscuits en andere bakkerswaren, ook indien deze producten cacao bevatten; ouwel in bladen, hosties, ouwels voor geneesmiddelen, plakouwels en dergelijke producten van meel of van zetmeel:

1905 10 00 // -bros gebakken brood, zogenaamd knäckebröd

1905 20 // -ontbijtkoek:

1905 20 10 // --met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) van minder dan 30 gewichtspercenten

1905 20 30 // --met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) van 30 of meer doch minder dan 50 gewichtspercenten

1905 20 90 // --met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) van 50 of meer gewichtspercenten

// -koekjes en biscuits, gezoet; wafels en wafeltjes:

1905 31 // --koekjes en biscuits, gezoet:

// ---geheel of gedeeltelijk bedekt met chocolade of andere bereidingen die cacao bevatten:

1905 31 11 // ----in een onmiddellijke verpakking met een netto-inhoud van niet meer dan 85g

1905 31 19 // ----andere

// ---andere:

1905 31 30 // ----met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen van 8 of meer gewichtspercenten

// ----andere:

1905 31 91 // -----dubbele koekjes of biscuits, met tussenlaag

1905 31 99 // -----andere

GN-code // Omschrijving

(1) // (2)

1905 32 // --wafels en wafeltjes:

// ---geheel of gedeeltelijk bedekt met chocolade of andere bereidingen die cacao bevatten:

1905 32 11 // ----in een onmiddellijke verpakking met een netto-inhoud van niet meer dan 85g

1905 32 19 // ----andere

// ---andere:

1905 32 91 // ----gezouten, ook indien gevuld

1905 32 99 // ----andere

1905 40 // -beschuit, geroosterd brood en dergelijke geroosterde producten:

1905 40 10 // --beschuit

1905 40 90 // --andere

1905 90 // -andere:

1905 90 10 // --matzes

1905 90 20 // --ouwel in bladen, hosties, ouwels voor geneesmiddelen, plakouwels en dergelijke producten, van meel of van zetmeel

// --andere:

1905 90 30 // ---brood waaraan geen honig, eieren, kaas of vruchten zijn toegevoegd, met een gehalte aan suikers en aan vetstoffen van elk niet meer dan 5 gewichtspercenten, berekend op de droge stof

1905 90 40 // ---wafels en wafeltjes, met een gehalte aan water van meer dan 10 gewichtspercenten

1905 90 45 // ---koekjes en biscuits

1905 90 55 // ---geëxtrudeerde en geëxpandeerde producten, gezouten of gearomatiseerd

// ---andere:

1905 90 60 // ----gezoet

2001 // Groenten, vruchten en andere eetbare plantendelen, bereid of verduurzaamd in azijn of azijnzuur:

2001 90 // -andere:

2001 90 30 // --suikermaïs (Zea mays var. saccharata)

2001 90 40 // --broodwortelen, bataten (zoete aardappelen) en dergelijke eetbare plantendelen met een zetmeelgehalte van 5 of meer gewichtspercenten

2001 90 60 // --palmharten

2004 // Andere groenten, op andere wijze bereid of verduurzaamd dan in azijn of azijnzuur, bevroren, andere dan de producten bedoeld bij post 2006:

2004 10 // -aardappelen:

// --andere:

2004 10 91 // ---in de vorm van meel, gries, griesmeel of vlokken

2004 90 // -andere groenten en mengsels van groenten:

2004 90 10 // --suikermaïs (Zea mays var. saccharata)

2005 // Andere groenten, op andere wijze bereid of verduurzaamd dan in azijn of azijnzuur, niet bevroren, andere dan de producten bedoeld bij post 2006:

2005 20 // -aardappelen:

2005 20 10 // --in de vorm van meel, gries, griesmeel of vlokken

2005 80 00 // -suikermaïs (Zea mays var. saccharata)

2008 // Vruchten en andere eetbare plantendelen, op andere wijze bereid of verduurzaamd, ook indien met toegevoegde suiker, andere zoetstoffen of alcohol, elders genoemd noch elders onder begrepen:

// -noten, grondnoten en andere zaden, ook indien onderling vermengd:

2008 11 // --grondnoten:

2008 11 10 // ---pindakaas

// -andere, mengsels, andere dan die bedoeld bij onderverdeling 2008 19, daaronder begrepen:

2008 91 00 // --palmharten

2008 99 // --andere:

// ---zonder toegevoegde alcohol:

// ----zonder toegevoegde suiker:

2008 99 85 // -----maïs, andere dan suikermaïs (Zea mays var. saccharata)

2008 99 91 // -----broodwortelen, bataten (zoete aardappelen) en dergelijke eetbare plantendelen met een zetmeelgehalte van 5 of meer gewichtspercenten

GN-code // Omschrijving

(1) // (2)

2101 // Extracten, essences en concentraten, van koffie, van thee of van maté en preparaten op basis van deze producten of op basis van koffie, van thee of van maté; gebrande cichorei en andere gebrande koffiesurrogaten, alsmede extracten, essences en concentraten daarvan:

// -extracten, essences en concentraten, van koffie en preparaten op basis van deze producten of op basis van koffie:

2101 11 // --extracten, essences of concentraten:

2101 11 11 // ---met een gehalte aan droge uit koffie afkomstige stof van 95 of meer gewichtspercenten

2101 11 19 // ---andere

2101 12 // --preparaten op basis van extracten, essences of concentraten of op basis van koffie:

2101 12 92 // ---preparaten op basis van extracten, essences of concentraten van koffie

2101 12 98 // ---andere

2101 20 // -extracten, essences en concentraten, van thee of van maté en preparaten op basis van deze producten of op basis van thee of van maté:

2101 20 20 // --extracten, essences en concentraten

// --preparaten:

2101 20 92 // ---op basis van extracten, essences of concentraten van thee of van maté

2101 20 98 // ---andere

2101 30 // -gebrande cichorei en andere gebrande koffiesurrogaten, alsmede extracten, essences en concentraten daarvan:

// --gebrande cichorei en andere gebrande koffiesurrogaten:

2101 30 11 // ---gebrande cichorei

2101 30 19 // ---andere

// --extracten, essences en concentraten van gebrande cichorei en van andere gebrande koffiesurrogaten:

2101 30 91 // ---van gebrande cichorei

2101 30 99 // ---andere

2102 // Gist, ook indien inactief; andere eencellige micro-organismen, dood (andere dan de vaccins bedoeld bij post 3002); samengesteld bakpoeder:

2102 10 // -levende gist:

2102 10 10 // --reinculturen van gist

// --bakkersgist:

2102 10 31 // ---gedroogd

2102 10 39 // ---andere

2102 10 90 // --andere

2102 20 // -inactieve gist; andere eencellige micro-organismen, dood:

// --inactieve gist:

2102 20 11 // ---in tabletten, in blokken of in dergelijke vormen, dan wel in verpakkingen met een netto-inhoud per onmiddellijke verpakking van niet meer dan 1 kg

2102 20 19 // ---andere

2102 20 90 // --andere

2102 30 00 // -samengesteld bakpoeder

2103 // Sausen en preparaten voor sausen; samengestelde kruiderijen en dergelijke producten; mosterdmeel en bereide mosterd:

2103 10 00 // -sojasaus

2103 20 00 // -tomatenketchup en andere tomatensausen

2103 30 // -mosterdmeel en bereide mosterd:

2103 30 10 // --mosterdmeel

2103 30 90 // --bereide mosterd

2103 90 // -andere:

2103 90 10 // --mangochutney, vloeibaar

2103 90 30 // --aromatische bitters met een alcohol-volumegehalte van 44,2 of meer doch niet meer dan 49,2% vol, bevattende 1,5 of meer doch niet meer dan 6 gewichtspercenten gentianine, kruiden en diverse ingrediënten en met een suikergehalte van 4 of meer doch niet meer dan 10 gewichtspercenten in verpakkingen met een inhoudsruimte van niet meer dan 0,5 l

2103 90 90 // --andere

2104 // Preparaten voor soep of voor bouillon; bereide soep en bouillon; samengestelde gehomogeniseerde producten voor menselijke consumptie:

2104 10 // -Preparaten voor soep of voor bouillon; bereide soep en bouillon:

2104 10 10 // --gedroogd

2104 10 90 // --andere

2104 20 00 // -samengestelde gehomogeniseerde producten voor menselijke consumptie

2105 00 // Consumptie-ijs, ook indien cacao bevattend:

2105 00 10 // -geen of minder dan 3 gewichtspercenten van melk afkomstige vetstoffen bevattend

// -met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen:

2105 00 91 // --van 3 of meer doch minder dan 7 gewichtspercenten

2105 00 99 // --van 7 of meer gewichtspercenten

GN-code // Omschrijving

(1) // (2)

2106 // Producten voor menselijke consumptie, elders genoemd noch elders onder begrepen:

2106 10 // -proteïneconcentraten en getextureerde proteïnestoffen:

2106 10 20 // --bevattende geen van melk afkomstige vetstoffen, sacharose, isoglucose, glucose of zetmeel, of bevattende minder dan 1,5 gewichtspercent van melk afkomstige vetstoffen, minder dan 5 gewichtspercenten sacharose of isoglucose, minder dan 5 gewichtspercenten glucose of zetmeel

2106 10 80 // --andere

2106 90 // -andere:

2106 90 20 // --samengestelde alcoholhoudende preparaten, andere dan op basis van reukstoffen, van de soort gebruikt voor de vervaardiging van dranken

// --andere:

2106 90 92 // ---bevattende geen van melk afkomstige vetstoffen, sacharose, isoglucose, glucose of zetmeel, of bevattende minder dan 1,5 gewichtspercent van melk afkomstige vetstoffen, minder dan 5 gewichtspercenten sacharose of isoglucose, minder dan 5 gewichtspercenten glucose of zetmeel

2201 // Water, natuurlijk of kunstmatig mineraalwater en spuitwater daaronder begrepen, zonder toegevoegde suiker of andere zoetstoffen, noch gearomatiseerd; ijs en sneeuw:

2201 10 // -mineraalwater en spuitwater:

// --natuurlijk mineraalwater:

2201 10 11 // ---niet-koolzuurgashoudend

2201 10 19 // ---ander

2201 10 90 // --ander

2201 90 00 // -andere

2202 // Water, mineraalwater en spuitwater daaronder begrepen, met toegevoegde suiker of andere zoetstoffen, dan wel gearomatiseerd, alsmede andere alcoholvrije dranken, andere dan de vruchten- en groentesappen bedoeld bij post 2009:

2202 10 00 // -water, mineraalwater en spuitwater daaronder begrepen, met toegevoegde suiker of andere zoetstoffen, dan wel gearomatiseerd

2202 90 // -andere:

2202 90 10 // --geen producten bedoeld bij de posten 0401 tot en met 0404 of vetstoffen afkomstig van producten bedoeld bij de posten 0401 tot en met 0404 bevattend

// --andere, met een gehalte aan vetstoffen afkomstig van producten bedoeld bij de posten 0401 tot en met 0404:

2202 90 91 // ---van minder dan 0,2 gewichtspercent

2202 90 95 // ---van 0,2 of meer doch minder dan 2 gewichtspercenten

2202 90 99 // ---van 2 of meer gewichtspercenten

2203 00 // Bier van mout:

// -in verpakkingen inhoudende niet meer dan 10 l:

2203 00 01 // --verpakt in flessen

2203 00 09 // --ander

2203 00 10 // -in verpakkingen inhoudende meer dan 10 l

2205 // Vermout en andere wijn van verse druiven, bereid met aromatische planten of met aromatische stoffen:

2205 10 // -in verpakkingen inhoudende niet meer dan 2 l:

2205 10 10 // --met een effectief alcohol-volumegehalte van niet meer dan 18% vol

2205 10 90 // --met een effectief alcohol-volumegehalte van meer dan 18% vol

2205 90 // -andere:

2205 90 10 // --met een effectief alcohol-volumegehalte van niet meer dan 18% vol

2205 90 90 // --met een effectief alcohol-volumegehalte van meer dan 18% vol

2208 // Ethylalcohol, niet gedenatureerd, met een alcohol-volumegehalte van minder dan 80% vol; gedistilleerde dranken, likeuren en andere dranken die gedistilleerde alcohol bevatten:

2208 20 // -dranken, gedistilleerd uit wijn of druivenmoer:

// --in verpakkingen inhoudende niet meer dan 2 l:

2208 20 12 // ---Cognac

2208 20 14 // ---Armagnac

2208 20 26 // ---Grappa

2208 20 27 // ---Brandy de Jerez

2208 20 29 // ---andere

// --in verpakkingen inhoudende meer dan 2 l:

2208 20 40 // ---ruw distillaat

// ---andere:

2208 20 62 // ----Cognac

2208 20 64 // ----Armagnac

2208 20 86 // ----Grappa

2208 20 87 // ----Brandy de Jerez

2208 20 89 // ----andere

GN-code // Omschrijving

(1) // (2)

2208 30 // -whisky:

// --zogenaamde Bourbon whisky, in verpakkingen inhoudende:

2208 30 11 // ---niet meer dan 2 l

2208 30 19 // ---meer dan 2 l

// --zogenaamde Scotch whisky:

// ---zogenaamde malt whisky, in verpakkingen inhoudende:

2208 30 32 // ----niet meer dan 2 l

2208 30 38 // ----meer dan 2 l

// ---zogenaamde blended whisky, in verpakkingen inhoudende:

2208 30 52 // ----niet meer dan 2 l

2208 30 58 // ----meer dan 2 l

// ---andere, in verpakkingen inhoudende:

2208 30 72 // ----niet meer dan 2 l

2208 30 78 // ----meer dan 2 l

// --andere, in verpakkingen inhoudende:

2208 30 82 // ---niet meer dan 2 l

2208 30 88 // ---meer dan 2 l

2208 40 // -rum en tafia:

// --in verpakkingen inhoudende niet meer dan 2 l:

2208 40 11 // ---rum met een gehalte aan vluchtige stoffen, andere dan ethylalcohol en methylalcohol, van 225 g/hl zuivere alcohol of meer, met een tolerantie van 10 percent

// ---andere:

2208 40 31 // ----met een waarde van meer dan 7,9 EUR/l zuivere alcohol

2208 40 39 // ----andere

// --in verpakkingen inhoudende meer dan 2 l:

2208 40 51 // ---rum met een gehalte aan vluchtige stoffen, andere dan ethylalcohol en methylalcohol, van 225 g/hl zuivere alcohol of meer, met een tolerantie van 10 percent

// ---andere:

2208 40 91 // ----met een waarde van meer dan 2 EUR/l zuivere alcohol

2208 40 99 // ----andere

2208 50 // -gin en jenever:

// --gin, in verpakkingen inhoudende:

2208 50 11 // ---niet meer dan 2 l

2208 50 19 // ---meer dan 2 l

// --jenever, in verpakkingen inhoudende:

2208 50 91 // ---niet meer dan 2 l

2208 50 99 // ---meer dan 2 l

3302 // Mengsels van reukstoffen en mengsels (oplossingen in alcohol daaronder begrepen) op basis van een of meer van deze zelfstandigheden met andere stoffen, van de soort gebruikt als grondstof voor de industrie; andere bereidingen op basis van reukstoffen, van de soort gebruikt voor de vervaardiging van dranken:

3302 10 // -van de soort gebruikt in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie:

// --van de soort gebruikt in de drankenindustrie:

// ---bereidingen die alle essentiële aromatische stoffen van een bepaalde drank bevatten:

3302 10 10 // ----met een effectief alcohol-volumegehalte van meer dan 0,5% vol

// ----andere:

3302 10 21 // -----bevattende geen van melk afkomstige vetstoffen, sacharose, isoglucose, glucose of zetmeel, of bevattende minder dan 1,5 gewichtspercent van melk afkomstige vetstoffen, minder dan 5 gewichtspercenten sacharose of isoglucose, minder dan 5 gewichtspercenten glucose of zetmeel

3302 10 29 // -----andere

BIJLAGE II Rechtenvrije contingenten bij de invoer in de Europese Gemeenschap van goederen van oorsprong uit de Tsjechische Republiek

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

>RUIMTE VOOR DE TABEL>